avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Instiintare de la casa judeteana de pensii art.6... ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Instiintare de la casa judeteana de pensii art.6... Legea 263/2010

Buna seara ,

Am primit o instiintare de la casa de pensii ilfov invocand art6. al. 1 pct 4 din Legea 263/2010 precum ca trebuie sa contribui la sistemul public de pensii.
Eu am un PFA dar sunt angajat. Tot timpul a fost angajat de cand am PFA-ul. Am fost invitat la o discutie. Eu stiu ca nu sunt obligat sa platesc deoarece sunt angajat dar cum fac dovada.
Va rog daca puteti sa ma indrumati.

Multumesc.

Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 21:01, 2 Ianuarie 2014
Legea nr.263/2010:

ART. 6
(1) În sistemul public de pensii sunt asigurate obligatoriu, prin efectul legii:
I. a) persoanele care desfăşoară activităţi pe bază de contract individual de muncă, inclusiv soldaţii şi gradaţii voluntari;
b) funcţionarii publici;
c) cadrele militare în activitate, soldaţii şi gradaţii voluntari, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare, din domeniul apărării naţionale, ordinii publice şi siguranţei naţionale;
d) persoanele care realizează venituri de natură profesională, altele decât cele salariale, din drepturi de autor şi drepturi conexe definite potrivit art. 7 alin. (1) pct. 13^1 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi din contracte/convenţii încheiate potrivit Codului civil.
II. persoanele care îşi desfăşoară activitatea în funcţii elective sau care sunt numite în cadrul autorităţii executive, legislative ori judecătoreşti, pe durata mandatului, precum şi membrii cooperatori dintr-o organizaţie a cooperaţiei meşteşugăreşti, ale căror drepturi şi obligaţii sunt asimilate, în condiţiile prezentei legi, cu cele ale persoanelor prevăzute la pct. I;
III. persoanele care beneficiază de drepturi băneşti lunare, ce se asigură din bugetul asigurărilor pentru şomaj, în condiţiile legii, denumite în continuare şomeri;
IV. persoanele care realizează, în mod exclusiv, un venit brut pe an calendaristic echivalent cu cel puţin de 4 ori câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat şi care se află în una dintre situaţiile următoare:
a) administratori sau manageri care au încheiat contract de administrare ori de management;
b) membri ai întreprinderii individuale şi întreprinderii familiale;
c) persoane fizice autorizate să desfăşoare activităţi economice;
d) persoane angajate în instituţii internaţionale, dacă nu sunt asiguraţii acestora;
e) alte persoane care realizează venituri din activităţi profesionale;


Duceti dovada ca nu realizati venituri exclusiv din PFA, ci aveti si contract de munca prin care realizati venituri salariale de dinainte de infiintarea PFA. Cred ca o adeverinta de la locul de munca, cu precizarea datei de angajare si certificarea faptului ca s-au platit toate contributiile sociale ar ajunge.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa contributie pensii MARIAN76 MARIAN76 AM UN PFA ADICA CABINET DE EVIDENTA CONTABILA SI AM CONTRACT DE MUNCA LA O SOCIETATE COMERCIALA CU 6ORE/ZI SI LA UN CABINET CU 2ORE/ZI ADICA IN TOTAL 8ORE/ZI. ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa ca agent de asigurari elena raduta elena raduta Buna ziua ,doresc sa ma pensionez la cerere ,am 55 ani ,pot fi PFA dupa pensionare ,ca agent de asigurari ?? Multumesc (vezi toată discuția)
Pensionar anticipat, pot fi incadrat ? SAUNDU SAUNDU Buna ziua,daca sint pensionar anticipat partial mai pot fi incadrat cu carte de munca si in ce conditii. Va multumesc (vezi toată discuția)