avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Grupa I de munca inscrisa in carnetul de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Grupa I de munca inscrisa in carnetul de munca

In cartea mea de munca , apare incadrarea in gr. I de munca in perioada 1978-1998 conform HG 456/90 in procent de 100%,lucrand in industria chimica. Va rog sa-mi spuneti daca e buna incadrarea deoarece am inceput sa am emotii cautand acest act normativ,acum cand s-a recunoscut din nou gr. I de munca.
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:02, 13 Martie 2021
Puteti avea probleme. Trebuia precizat si art. din anexa 1 la Ord. MMPS nr. 90/ 1990 la care este incadrata activitatea desfasurata de dvs.
Solicitati firmei prin adresa scrisa cu nr. de inregistrare/ data sau cu confirmare de primire, sa va elibereze o adeverinta din care sa rezulte veniturile si sporurile realizate, precum si grupa de munca, pentru perioada mentionata, respectand formularul din anexa la Legea pensiilor publice nr. 263/ 2010.
:) Stați liniștit. Persoanele care au înscrisă grupa în carnetul de muncă nu au avut niciodată probleme cu casa de pensii pentru că ele într-adevăr au lucrat în grupe de muncă.

Nu vă trebuie adeverință, ba chiar vă sfătuiesc să nu faceți greșeala să dublați înscrierea din carnetul de muncă solicitând eliberarea unei adeverințe. Adeverințele completează carnetul de muncă, aducând lămuriri asupra unor perioade și/sau venituri care nu apar în carnet. În niciun caz ele nu dublează înscrieri deja existente în carnet și nici nu corectează ceea ce este deja menționat acolo, și asta se datorează regimului juridic special pe care l-a avut carnetul de muncă.
Ultima modificare: Vineri, 3 Ianuarie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Multumesc,mult. Sunt ingrijorata deoarece uzina chimica unde am lucrat s-a desfiintat . Arhiva exista. In toti cei 8ani scrie gr.I cf. HGR 456/90. Nu e specificat nici la incheierea cartii de munca ordinul 50/90 ci tot HG456/90. La sotul apare ordinul 50/90 in aceeasi perioada si acelasi loc de munca. La vremea respectiva cine sa dea atentie!!. Pana ajung la casa de pensii sunt tare ingrijorata.
Nu există nicio prevedere legală care să impună menționarea Ordinului nr. 50/1990 în carnetul de muncă. Și mă opresc aici cu mesajele, pentru că nu poți să faci bine cu forța... :)
Multumesc ,din suflet. M-ati linistit.

Alte discuții în legătură

Va rog sa mi spuneti in ce grupa de munca ma incadrez conform ... MSt21 MSt21 Va rog sa mi spuneti in ce grupa de munca ma incadrez conform precuzarii din cartea munca ,,.. a lucrat in locuri de munca prevazute la HG 456/90 pozitia 21 ... (vezi toată discuția)
Grupa i de munca? CYBORG CYBORG Buna seara! Am lucrat (si) in industria petrochimica(C.P.Brazi-Ploiesti si C.P.Teleajen-Ploiesti), la trei schimburi, cu toxicitatea respectiva(ne dadea ... (vezi toată discuția)
Casa de pensii contestă inregistrarea din carnetul de muncă Dan2016 Dan2016 Deși carnetul de muncă are explicit consemnată, autentificată si certificată mențiunea privind încadrarea în \"Grupa a II-a de muncă\", casa de pensii ... (vezi toată discuția)