avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie concediu crestere copil

in perioada februarie 2012-prezent am lucrat cu un program de 8 ore/zi.incepand cu 15.01.2014 contractul individual de munca va fi redus la 4 ore. in aceste conditii pot obtine indemnizatia de crestere a copilului peste 9-10 luni(in cazul in care voi ramane insarcinata dupa modificarea timpului de lucru la 4 ore)?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:38, 4 Ianuarie 2014
Acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este condtionata de durata timpului de munca, norma intreaga sau timp partial.

De asemenea, pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului nu are relevanţă plata contribuţiilor de asigurări sociale, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu parental adelina_bogdana adelina_bogdana SUNT UN TATIC CE AM FOST ANGAJAT LA O FIRMA TIMP DE 10 LUNI CU CONTRACT PE PERIOADA DETERMINATA LA 6 ORE.POT LUA CONCEDIU DE CRESTERE COPIL DACA AM LUCRAT ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Antonela Calistru Antonela Calistru Buna ziua, Daca sunt coasigurat la sanatate, deci nu am nici un alt venit, ce alte asigurari obligatorii ar trebui sa imi platesc singura ca peste 12 luni sa ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil adriana_dridea adriana_dridea În cazul în care posed contract de munca cu jumătate de norma 4 ore/zi, pot beneficia ulterior de indemnizație creștere copil? (vezi toată discuția)