avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Declaratia 092?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Declaratia 092?

Declaratia 092 se depune de orice persoana platitoare de impozit pe profit?
Pentru bilantul anului 2013....
se arhiveaza:balanta,notele explicative bilantul?si se depun toate pe site-ul e-guvernare?
va rog sa-mi spuneti daca mi-a scapat ceva in afara de cele mentionate mai sus.


Multumesc!


Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 15:35, 4 Ianuarie 2014
1. Formularul (092) „Declarație de mențiuni privind schimbarea perioadei fiscale pentru persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA care utilizează trimestrul calendaristic ca perioadă fiscală și care efectuează o achiziție intracomunitară taxabilă în România” se completează de persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA conform art. 153 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, care utilizează trimestrul ca perioadă fiscală și care efectuează o achiziție intracomunitară.

Formularul (092) „Declarație de mențiuni privind schimbarea perioadei fiscale pentru persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA care utilizează trimestrul calendaristic ca perioadă fiscală și care efectuează o achiziție intracomunitară taxabilă în România” se depune la organul fiscal competent, în termen de maximum 5 zile lucrătoare de la finele lunii în care intervine exigibilitatea achiziției intracomunitare.

Deci 092 nu are legatura cu impozitul pe profit.

Detalii aici [ link extern ]

2. Referitor la bilant 2013 inca nu a aparut ordinul, dat totusi puteti vedea proiectul Ordinului privind principalele aspecte legate de întocmirea şi depunerea situaţiilor financiare anuale şi a raportărilor contabile anuale ale operatorilor economici la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitii intracomunitar kerekesmargo kerekesmargo ca achizitia intracomunitar de servicii se schimba perioada fiscala de la trimestru la luna (vezi toată discuția)
Declaratia 092 rocky2009 rocky2009 Buna ziua, am o problema legata de declaratia 092, in sensul ca am un client care in luna noiembrie a facut o vanzare de servicii intracomunitare ( a fost ... (vezi toată discuția)
Se depune declaratia 010 dupa efectuarea importului tena tena Buna ziua, Am facut un import in luna iunie ( firma platitoare de tva, declaratii trimestriale). Se depune declaratia 010 sau 092? De la finante mi-a spus ca ... (vezi toată discuția)