avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA, deces titular
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA, deces titular

Ce se intampla cu PFA dupa decesul titularului? Poate PFA face obiectul unei succesiuni sau mostenitorii pot continua sa desfasoare activitatea in vreun fel?
Cel mai recent răspuns: BYL , utilizator 09:02, 4 Ianuarie 2014
Potrivit art.21 din OUG nr.44/2008:
(1) PFA isi inceteaza activitatea si este radiata din registrul comertului in urmatoarele cazuri:
a) prin deces;
b) prin vointa acesteia;
c) in conditiile art. 25 din Legea nr. 26/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

(2) Cererea de radiere,
insotita de copia certificata pentru conformitate cu originalul a actelor doveditoare, dupa caz, se depune la oficiul registrului comertului de pe langa tribunalul unde isi are sediul profesional, de catre orice persoana interesata.

(3) Dispozitiile art. 11–13 se aplica in mod corespunzator.
Poate PFA face obiectul unei succesiuni sau mostenitorii pot continua sa desfasoare activitatea in vreun fel?
Din textul de lege reiese clar ca nu se mai poate desfasura activitatea - sub nicio forma - daca titularul PFA a decedat.

Se pot mosteni bunurile si valorile banesti.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Ianuarie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Atunci ce se intampla cu bunurile aflate pe PFA ex autoturism.
Am scris anterior, ca bunurile se pot mosteni.

Alte discuții în legătură

Suspendare activitate intreprindere individuala -motiv deces titular. aninego aninego As dori sa stiu daca se poate face suspendare activitate II la Registrul comertului pina se obtine anexa24 (deschiderea succesiunii) de la Starea ... (vezi toată discuția)
Pfa nu difera de intreprinderea individuala? Concordis Concordis Buna ziua, Am cautat pe net diferenta dintre PFA si II si nu am gasit niciuna. Chiar nu este nici o deosebire intre cele doua? Mi se pare umpic ciudat :-/ (vezi toată discuția)
Inchidere ii MaraTeodora MaraTeodora Buna ziua, ce acte trebuiesc pentru a inchide un ii in cazul in care cel care a deschis acesta este decedat? Si care ar fi institutile la care trebuie anuntate? (vezi toată discuția)