avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... tichete cadou
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

tichete cadou

Un salariat care se afla in concediu medical de 2 luni de zile mai poate primi tichete cadou?unde scrie?Daca acesta nu a fost la munca ci in concediu medical
Cel mai recent răspuns: ContSters83807 , utilizator 20:15, 8 Aprilie 2009
Aceste lucruri se hotarasc la nivelul unitatii. Daca in comisia paritara s-a hotarat ca
cei cu contract de munca suspendat primesc tichete, atunci primesc. Daca s-a
hotarat ca nu primesc, atunci nu primesc.

"HG1317/2006

"Legea nr. 193/2006:
Art. 11 - (1) Angajatorul împreuna cu organizatiile sindicale legal constituite sau, acolo unde nu este constituit un sindicat, cu reprezentantul salariatilor stabilesc de comun acord unitatea emitenta a tichetelor de cresa cu care vor contracta prestarea serviciilor corespunzatoare si a tichetelor cadou în cazul cheltuielilor sociale.
(2) Unitatile emitente au obligatia de a transmite angajatorilor lista unitatilor corespunzatoare retelei utilizate, la care salariatii pot folosi tichete cadou si tichete de cresa. La stabilirea acestor unitati va fi avuta în vedere calitatea serviciilor.
Norme metodologice:
9.1. Angajatorul împreuna cu organizatiile sindicale legal constituite sau cu reprezentantii salariatilor, dupa caz, vor stabili prin Regulamentul intern de acordare a tichetelor de cresa si a tichetelor cadou prevederi referitoare la:
a) stabilirea concreta a activitatilor, destinatiilor si evenimentelor care se încadreaza în cheltuielile sociale, pentru care se vor acorda salariatilor tichete cadou si tichete de cresa si care vor face obiectul contractelor comerciale de prestari de servicii cu unitatile emitente de tichete de cresa si de tichete cadou;
b ) unitatea emitenta a tichetelor de cresa cu care vor contracta prestarea serviciilor corespunzatoare si a tichetelor cadou în cazul cheltuielilor sociale;
c) unitatile emitente de tichete de cresa cu care vor contracta prestarea serviciilor corespunzatoare, în cazul în care copiii salariatilor sunt înscrisi la crese care au încheiate contracte comerciale de prestari de servicii cu unitati emitente diferite, tinând seama de prevederile art. 10 alin. (1) si (2) din Legea nr. 193/2006, cu modificarile ulterioare. În acest caz are prioritate prevederea art. 10 alin. (1) din Legea nr. 193/2006, cu modificarile ulterioare, respectiv cresa la care este înscris copilul salariatului;
d) valoarea lunara a tichetelor cadou;
e) valoarea lunara a tichetelor de cresa în limita valorii nominale prevazute la art. 7 alin. (1) din Legea nr. 193/2006, cu modificarile ulterioare, si data la care se distribuie salariatilor;
f) criteriile de selectie privind stabilirea salariatilor care primesc tichete cadou si/sau tichete de cresa, tinând seama de conditiile concrete de lucru în care îsi desfasoara activitatea unele categorii de salariati, de prioritatile socioprofesionale si de alte elemente specifice activitatii;
g) documentatia pe care trebuie sa o prezinte salariatul angajatorului în vederea acordarii de tichete de cresa;
h) criterii si perioade pentru care salariatii nu primesc tichete cadou si tichete de cresa;
i) criterii de stabilire a unitatii emitente cu care vor contracta achizitionarea tichetelor cadou si/sau a tichetelor de cresa.
9.2. La stabilirea valorii lunare a tichetelor cadou si, respectiv, a valorii lunare a tichetelor de cresa, potrivit pct. 9.1 lit. d) si e), partenerii de dialog social vor avea în vedere si prevederile art. 7 alin. (2) din Legea nr. 193/2006, cu modificarile ulterioare.
9.3. În mod corespunzator prevederilor pct. 9.1 si 9.2, pentru angajatii care desfasoara o activitate într-o relatie de angajare în baza unei legi speciale, respectiv pentru angajatii din institutiile din sectorul bugetar, angajatorii vor stabili regulamente interne de acordare a tichetelor de cresa si a tichetelor cadou. Pentru stabilirea unitatii emitente cu care vor contracta achizitionarea tichetelor cadou si/sau a tichetelor de cresa, institutiile din sectorul bugetar, indiferent de sistemul de finantare si subordonare, inclusiv cele care se finanteaza integral din venituri proprii, vor asigura respectarea prevederilor legale în vigoare referitoare la achizitiile publice."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete cadou in cm ContSters305618 ContSters305618 Un angajat in concediu medical are dreptul la tichete cadou? (vezi toată discuția)
Tichete de cresa octavian09 octavian09 Se pot acorda tichete de cresa unui copil de 2 ani si 3 luni in conditiile in care mama naste cel de-al doilea copil va beneficia de concediu de maternitate (1 ... (vezi toată discuția)
Tichete cadou Gabriela Negrut Gabriela Negrut Buna seara. Ma PUTETI AJUTA CU CATEVA INFORMATII DESPRE MODALITATEA SI MAI ALES DESPRE PROCEDURA PRIN CARE O SOCIETATE POATE OFERI TICHETE CADOU? Care este ... (vezi toată discuția)