avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit in strainatate
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit in strainatate

Buna ziua

Am luat un credit in strainatate acum 4 ani, 20000 euro, pe 10 ani. Dupa 2 ani m-am operat de coloana si nu mai pot munci sa-l platesc. Primesc o pensie de boala de 75 de euro, in strainatate, pe care i-am lasat in contul de unde imi era retrasa rata, practic platesc rata 75 de euro in loc de 300. In tara am pensie de limita de varsta. Vreau sa stiu daca este posibil sa-mi faca executare silita din strainatate sau orice altceva. Pe numele meu am o casa la tara. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:06, 4 Ianuarie 2014
in ce an ati facut creditul ?
2009
ar trebui sa faceti demersuri cu acte legale, deoarece dvs. la data imprumutului ati fost asigurat acolo de banca. si asigurarea (firma de asig ) sa suporte neplata imprumutului.
Multumesc mult! Nu m-am gandit la asta. Dar daca nu fac demersurile legale, ce se poate intampla? Imi este destul de greu sa plec iar prin strainatate in situatia data.
Dvs ar trebui sa stiti daca v-ati asigurat in caz de boala sau invaliditate, apoi, chiar daca v-ati asigurat, trebuia sa fi anuntat asigurator cand s-a intampla , nu acum dupa doi ani. Nu cred ca mai aveti ce demersuri sa faceti.
Se poate sa va execute silit in Romania, dar se pare ca se multumesc cu acea suma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita credit prima casa dima_florin dima_florin Buna ziua domnilor avocati ! Saptamana aceasta am fost instiintat de catre bcr ca nu mai am grafic de rambrsare pentru creditul prima casa , eu am intarziat ... (vezi toată discuția)
In cazul creditului bancar pentru nevoi personale Rusu Tiberiu Rusu Tiberiu - în cazul pensionarii de boala (cu incapacitate de munca), banca cum isi va mai recupera creditul? - îsi va recupera creditul din pensie, sau va astepta ... (vezi toată discuția)
Restante banci andrrea andrrea Buna seara, imi cer scuze pentru deranj, am o problema si daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns. In anul 2008 am contractat un imprumut la o banca, in ... (vezi toată discuția)