avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cuantum pensie de intretinere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cuantum pensie de intretinere minor

Buna seara! As dori o parere avizata legat de calcularea pensiei de intretinere. In speta, este vorba de familie cu un minor, in perspectiva de divort. Singura neintelegere este legata de contributia datorata pentru cresterea minorului. Sotul are venituri mai mult decat consistente, insa eu nu doresc procent din veniturile acestea ci o suma care sa reflecte nevoile copilului. bineinteles luata in calcul si contributia pe care mi-o permit si eu din venituri.
As dori sa stiu daca exista reglementari legate de valoarea maxima pe care o datoreaza celalalt parinte, mai exact, daca ar putea invoca faptul ca este reglementat pe undeva 50% din salariul mediu net pe economie.
Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Ianuarie 2014
camelia_crt, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:20, 4 Ianuarie 2014
1/4 din venitull net al sotului
ce vrea el ( tatal) si ce vreti dvs ?
mai exact, este vorba de faptul ca sotul nu doreste sa dea o suma atat de mare ca si contributie. Departe de mine gandul sa obtin chiar 25% pentru ca ar insemna o suma in jur de 2500 lei. Insa avand in vedere faptul ca suntem despartiti de ceva vreme si stiu care sunt cheltuielile cu copilul, am incercat sa il conving sa ramana la o contributie de 1500-1600 la care sa se adauge si contributia mea de 500 lei (pentru ca in mod real acestea sunt cheltuielile exclusive cu copilul). el doreste sa contribuie cu o suma ce nu reprezinta nici 10% din veniturile lui nete, pe motiv ca legea spune ca nu poate da mai mult de 50% din salariul mediu net pe economie, si pentru ca trebuie sa contribuie cu cat contribui si eu (argumentele lui)
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Ianuarie 2014
camelia_crt, utilizator
veniturile de care vorbiti sunt oficiale ? conteaza sa fie venituri nete cu caracter constant pe care sa le dovediti.
da...sunt reale, pe carte de munca. Dar de ce trebuie sa dovedesc eu veniturile lui? Nu i se va cere sa aduca singur adverinte de venit de la angajator?

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara copil 5 ani rodicaherghelegiu rodicaherghelegiu Buna ziua, fostul meu sot locuieste si lucreaza in strainatate avand un venit net de aprox 6500 euro lunar.Mentionez ca are o chirie lunara de aprox 1200 euro ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara lemih lemih Sotul meu are dintr-o casatorie anterioara un copil pentru care plateste pensie alimentara. In cazul in care sotul meu accepta un job in strainatate, cum va fi ... (vezi toată discuția)
Plata activitati Camelia28S Camelia28S Buna. Pe langa pensia alimentara,tatal e obligat sa paricipe la plata altor activitati ale copiilor cum ar fii after school? Custodie comuna,domiciliul la mine ... (vezi toată discuția)