avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalculare pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalculare pensie

BUNA ZIUA
am o problema legata de o solicitare de recalculare puncte de pensie.va cer sprijinul.
am iesit la pensie in septembrie 2013.
dupa aceasta data , angajatorul a depus declaratii rectificative nominale de asigurare , pentru perioade anterioare aferente anilor 2008-2010 (in total 19 declaratii aferente la 19 luni din acesti ani).aceste declaratii rectificative survin in urma obtinerii unor drepturi salariale pentru ani specificati , castigate in instanta si incasate in luna august 2013 , in total 25000 brut.
in consecinta am solicitat recalcularea pensiei.
a rezultat o crestere de 10 lei a pensiei .
dupa informatiile pe care le detin , aceasta crestere INFIMA se datoreaza faptului ca s-a calculat punctul de pensie , luandu-se in considerare aceasta suma ca un castig al lunii in care s-au facut viramentele si nu aferent lunilor in discutie.s-a tinut cont de plafonul maxim al castigului din luna in care s-a facut viramentul(rezultand o micsorare a punctului de pensie) si nu pentru lunile pentru care s-au depus declaratiile rectificative.
aceste sume rectificative nu au fost datorii restante ale angajatorului , ci au devenit obligatii salariale in urma deciziei instantelor(hotarari irevocabile)
consider ca acest mod de RECALCULARE este incorect si afecteaza pensia mea.
doresc sa-mi confirmati daca am eu dreptate sau casa de pensii.

Alte discuții în legătură

Poate fi folosit, la recalculare pensiei, fluturasul cu diferentele salariale? anele2010 anele2010 In carnetul de munca al unui pensionar cumulard, o institutie a completat activitatea/salariul, pt perioada mai-august 2010 (4 luni). In septembrie ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie- gr a 2 de munca ElenaVartic ElenaVartic Pe decizie din 12.2008 are 41 ani, 16 zile stagiu total, cu punctaj de 0.91173, pensie 624 din 01.01.2009, 19 ani, 3 luni si 22 zile grupa a doua de munca- ... (vezi toată discuția)
Regularizare tva cristina_71 cristina_71 Buna seara. Intrebarea mea este daca pot regulariza facturi in 2013 care au fost emise in 2009. Si as mai intreba daca trebuie modificat rezultatul ... (vezi toată discuția)