avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... DOBANDA LEGALA/DOBANDA FISCALA- Taxa prima ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

DOBANDA LEGALA/DOBANDA FISCALA- Taxa prima inmatriculare

-28.10.2009, am inmatriculat un autoturism vw golf 4 achizitionat din Germania, iar conform legislatiei in vigoare am platit TAXA DE PRIMA INMATRICULARE ( 2349 lei).

-23.07.2010, am deschis un proces pentru restituirea taxei de prima inmatriculare cu mentiunea ca am solicitat DOBANDA FISCALA.

-3.02.2011 instanta hotaraste ca parata ( administratia finantelor publice) sa restituie reclamantului ( EU) suma de 2349 lei cu DOBANDA LEGALA AFERENTA.

-dupa primirea sentintei finale am facut o cere catre Adminsitratia finantelor publice prin care solicitam plata. Administratia a platit dobanda legala ( aproximativ 2349+ dobanda 580 lei).

INTREBARE: pot sa initiez un nou proces prin care sa cer instantei sa oblige Administratia finantelor publice recalcularea dobanzii si acordarea DOBANZII FISCALE in locul celei LEGALE? ( de mentionat ca dobanda legala este mica cateva procente/an, in timp ce dobanda fiscala este de aprx 0.4%/zi)
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Ianuarie 2014
varsanufie, utilizator

Alte discuții în legătură

Restituire taxa poluare cu sau fara dobanda lagala? bge bge Mi-a fost respinsa de Curtea de Apel solicitarea de plata a dobanzii legale pentru plata taxei de poluare, solicitare admisa de Tribunal. Are vreo sansa de ... (vezi toată discuția)
Cum pot obține dobanda la taxa de prima inmatriculare Danicu Paul Danicu Paul În luna decembrie 2014 , am recuperat pe cale judecătorească, toată taxa de prima inmatriculare autovehicule plătită în anul 2007. La aceasta data, se ... (vezi toată discuția)
Penalizare sau dobanda remuneratorie silviu1975 silviu1975 Buna ziua, Asociatie de proprietari castiga cu sentinta definitiva un proces cu un proprietar ce a refuzat sa plateasca cota parte de la reabilitarea ... (vezi toată discuția)