avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Chirie apartament
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Chirie apartament

am un apartament si doresc sa-l inchiriez cu 600 lei /luna
cati bani trebuie sa platesc la stat pentru aceast venit rezultat din chirie ?
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: L.D. Marza-Cabinet de avocat , Avocat 14:55, 5 Ianuarie 2014
16 % din 75 la suta din cat reprezinta chiria, si mai nou si CAS, care se calculeaza tot la 75 % din valoarea chiriei.
aveti 25% cheltuieli forfetare, asa prevede legiuitorul, si de aceea impozitul se calculeaza doar la 75% din valoarea chiriei. Cand veti inchiria o sa completati si niste declaratii.... si atunci veti stii exact cat trebuie platit

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe chirie silu silu am un apartament si vreau sa-l inchiriez, cit impozit trebiue sa platesc la stat ? cum se calculeaza impozitul. VA MULTUMESC (vezi toată discuția)
12sau 16% e impozitul pe venit obt.din cedarea folosintei bunurilor? marinicad2002 marinicad2002 am un apartament inchiriat cu contract. Imi spuneti va rog, 12 sau 16% e impozitul pe venitul obtinut din cedarea folosintei acestui bun. multumesc! (vezi toată discuția)
Impozit pe venit luci6775 luci6775 am inchiriat un apartament si cei de la finante mia trimis ca trebuie sa platesc impozit pe venit si mie si sotiei deci pe un venit platim de doua ori (vezi toată discuția)