avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Impozitare venituri microinteprindere
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Impozitare venituri microinteprindere

Buna ziua si la multi ani.
Avand statutul de microinteprindere in ce priveste plafonul veniturilor, va rog sa iimi spuneti cum sa calculez impozitul daca unitatea are atat venituri din jocuri de noroc (si platea pana acum 5% din venituri) cat si, mai nou, din vanzari (cafea, sucuri, bautura). Aplic 5% pt veniturile din jocuri si 3 % pe vanzari, sau cum?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: tedyca , utilizator 16:19, 8 Ianuarie 2014
Buna ziua,

Cota de 5% aplicata asupra veniturilor este datorata de catre platitorii de impozit pe profit in cazul in care impozitul pe profit datorat este mai mic de 5% din totalul veniturilor(art.18 din CF).
Potrivit art.112^2, alineatul 6 litera c din CF, persoanele care desfasoara activitati in domeniul jocurilor de noroc nu pot aplica sistemul microintreprinderilor.

In opinia mea, aplicarea sistemului microintreprinderilor in cazul societatii respective, este contrara prevederilor legale.

Numai bine
Evident, aveti dreptate, de fapt era vorba de impozitul pe profit (5% pt jocurile de noroc), am vorbit total aiurea, am procedat corect pana acum. Ideea este insa cum procedez acum, când am si venituri din vanzari? Trebuie sa tin separat evidenta profitului din vanzari si sa calculez 16% la acesta ? sau...? Multumesc oricum pentru raspuns, dnul Marian.
Buna ziua,

In opinia mea nu trebuie sa tineti o evidenta separat, pentru ca vazarea cafelei si a sucurilor nu reprezinta o activitate in sine ci este parte a activitatii principale.
Veti determina impozit pe profit scazand din totalul veniturilor cheltuielile aferente, iar in cazul in care acesta este mai mic decat cota de 5% aplicata veniturilor, veti calcula si raporta la aceasta cota.
Este de fapt un impozit minim, nu puteti plati mai putin de 5% din venituri.

Numai bine
Am inteles. Va multumesc mult si va doresc tot binele de pe lume

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza impozitul pe venit si impozitul pe profit ? distribution distribution Buna ziua! Imi puteti explica cum se calculeaza impozitul pe venit, impozitul pe profit si dividendele? Sa luam un exemplu pentru a putea intelege mai ... (vezi toată discuția)
Declaratie 010 2014 irinuka2005 irinuka2005 Firma infiintata in martie 2013 COD CAEN 7021\\"Activitati de consultanta in domeniul relatiilor publice si al comunicarii\\"ca si platitoare de impozit pe ... (vezi toată discuția)
Impozit venit microintreprindere ciprian1979 ciprian1979 Buna seara ! Doresc sa aflu daca se schimba valoarea impozitului (3%) in cazul in care depasesc cifra de afaceri de 100.000 euro. Multumesc anticipat ! (vezi toată discuția)