avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 312 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... tarla invalida
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

tarla invalida

in urma succesiunii dupa bunica mea am dobandit (printre altele) dreptul asupra a 1/3 dintr-un teren de 10 ha, restul fiind al altor rude trecute pe ttitlul de proprietate (deci pentru cele 10 ha nu s-a facut cadastrul). Am incheiat un contract de promisiune de vanzare a treimii mostenite cu o firma, dar de la cadastru se intarzie masurarea, deci nu se poate face contractul de vanzare definitiv.
Mi se poate invoca mie vina pentru aceasta tergiversare a incheierii actului?
Ce se poate face pentru ca se demareze parcelarea, impartirea, cadastrul?
Cel mai recent răspuns: Andrei Dina , Avocat 11:01, 9 Aprilie 2009
In nici un caz nu vi se poate imputa, la momentul incheierii antecontractului de vanzare cumparare trebuia se se fi stiut insa de situatie si sa se fi actionat in cauza. Pentru a se efectua cadastrul este mai intai nevoie de efectuarea planului parcelar. Planul parcelar poate fi efectuat si la cerere pe cheltuiala dvs.
Succes
cumparatorul s-a obligat prin antecontract la efectuarea acestor demersuri si plati. in antecontract eu ii imputernicesc pe reprezentantii acestei firme sa efectueze cadstru (mai exact scrie in hartii)
In acest caz este de datoria dansilor sa suporte costurile efectuarii planului parcelar si a cadastrului.
De ce se refuza de catre OCPI efectuarea cadastrului respectiv?
refuzul ar trebui sa fie justificat si sa va incunostiinteze. insa faceti o cerere scrisa.

Alte discuții în legătură

Înregistrare gresita Nelucernele Nelucernele Am cumpărat doua terenuri in extravilan vecine si nu pot sa fac alipireala lor datorită faptului ca un alt cadastru este peste cadastrul unuia dintre ... (vezi toată discuția)
Modificare plan parcelar emmatei emmatei salut Supun atentiei vostre urmatorul subiect In 2005 impreuna cu sora mea am cumparat un teren ( contract de v-c cadastru intabulare...). Acum ea doreste ... (vezi toată discuția)
Se poate vinde un teren "înregistrat în planul cadastral fără localizare certă datorită lipsei planului parcelar"? BarbuMed BarbuMed Vă rog mult să mă ajutaţi cu o clarificare la problema următoare. Am un teren in extravilan pentru care la Cadastru s-a pus menţiunea [i]\"imobil ... (vezi toată discuția)