avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... modificare plan parcelar
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

modificare plan parcelar

salut

Supun atentiei vostre urmatorul subiect
In 2005 impreuna cu sora mea am cumparat un teren ( contract de v-c cadastru intabulare...). Acum ea doreste sa incepa constuctia casei la care viseaza de mult. Am inceput demesurile pentru dezmembrare si au inceput si problemele...
Am contactat un autorizat pt masuratorile necesare dezmembrarii totul ok pina cind de la OCPI Ilfov a venit refuzul de a accepta lucrarea deorece au intervenit modificari la planul parcelar (care reduce suprafata initiala cu 10%) facute de primaria de care apartinem. Intrebare mea este daca un teren intabulat pote fi modificat dupa cum vrea primaria sau faptul ca am intabulare ma fereste de asemenea incalcarii ale proprietatii. Mai exact, ce garanteaza intabularea?

Merci
Cel mai recent răspuns: emmatei , utilizator 17:48, 14 Noiembrie 2008
Ce fel de modificari la planul parcelar? Detaliati.
Cu privire la suprafata terenului, aceasta in realitate poate fi mai mica decat in acte, de aceea e necesara documentatia cadastrala pentru orice imobil cumparat- ne scutim de astfel de riscuri pentru ca dupa cadastralizare stim exact ce suprafata are terenul sau constructia. Mai e si varianta ca cineva dintre vecini v-a incalcat limitele proprietatii, si s-a intins peste terenul dvs.
Intabularea dreptului de proprietate ii garanteaza titularului opozabilitatea fata de terti, oricare ar fi acestia.

Detaliati cu privire la modificarile aduse de primarie planului parcelar ( care plan?)
In 2005 a fost facut cadastrul si au fost gasiti 6060 m2 din masuratori fata de 6541 m2 din acte. OK am acceptat stiind de aceste posibile diferente. Acum cind am vrut sa facem dezmembrarea cei de la OCPI ilfov au mentionat in refuzul lor, de aceptare al lucarii de cadastru necesasre pt delimitarea celor doua viitoare loturi, faptul ca intr timp primaria a facut un nou plan parcelar(fata de cel depus in 2005) iar acum ternul in total are doar 5500 m2. Asta in timp ce pe ternul de 6060 exista cadastru precum si intabulare din 2005.

Deci daca a fost facut un cadastru si a fost acceptat si vizat de OCPI si apoi terenul afost intabulat mai poate cineva sa intervina (primarie, consiliu local sau OCPI ...) si sa modifice suprafata acelui teren?

Va multumesc pt ajutor!

Ultima modificare: Joi, 24 Aprilie 2008
emmatei, utilizator
daca primaria a modificat planul parcelar trebuia sa faca lucrul asta respectind suprafetele din titlurile de proprietate , si mai ales suprafetele terenurilor deja intabulate in CF - prin refacerea planurilor parcelare se puteau modifica eventual forma , dimensiunile si pozitia terenului.(cine oare a avizat noul plan parceler fara sa tina seama de terenurile deja intabulate??? .... O.C.P.I. ILFOV?)

Ideea principala este ca in momnetul cand a-ti primit nr. de carte funciara vi sa recunoscut deptul de proprietate asupra
imobilului respectiv , imobil definit foarte clar prin documentatia cadastrala (nr.cadastral) ca avind suprafata de....xxxmp,si deasemenea o pozitie exacta determinata prin coordonate intr-un sistem national s.a.m.d.; in consecinta
modificari asupra imobilului fara acordul proprietarului sau fara o hotarire definitiva a instantei ....? cine poate face?

e bine ca tara noastra a intrat in UE, nasol ca nu am intrat si noi ...... bafta!!!
OCPI Ilfov cre susutine faptul ca ei nu sunt in stare sa conteste ce le trimit primariile ghiar daca constat modificari ale cadastrelor exsistente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu teren intravilan Octav5 Octav5 Buna seara, Am cumparat acuin anul 2002 ani un teren intravilan (teren cu destinatie agricola - trecut in intravilan). Terenul a fost cumparat cu cadastru ... (vezi toată discuția)
Modificare coordonate teren si plan parcelar madairina madairina In anul 2004 am cumparat un teren de 2000mp cu cadastru, pe care l-am intabulat. Anul trecut cand au venit sa ne faca intarusarea ne-au spus cei de la primarie ... (vezi toată discuția)
Cadastru gresit Lioan2002 Lioan2002 Buna ziua , Parintii mei detin un tilul de proprietate de 1346 m2 pentru un teren intravilan ( la fata locului parintii tin aceeasi suprafata de cand s-a ... (vezi toată discuția)