Am o nedumerire. In cazul in care un autovehicul a fost ridicat datorita faptului ca a fost parcat pe trotuar, fara vreun proces verbal de contraventie sau orice altceva din partea politiei, dus in parcul auto al unei firme private (cica autorizata de primaria orasului respectiv), care a refuzat restituirea masinii fara achitarea unei taxe de 500 lei si actionez in instanta, sansele ca cererea mea sa fie admisa sunt bune sau, mai bine, nici nu incerc?
In fapt, masina a fost parcata pe un trotuar, motiv pentru care a fost ridicata de catre o firma privata. Aceasta companie a eliberat factura + chitanta + p.v. de restituire, dar nu exista un p.v. de contraventie sau vreun alt fel de implicare din partea politiei. Tot ce stiu este ca dumnealor (angajatii companiei) sustin ca sunt autorizati de catre primarie in vederea ridicarii de autovehicule. Inainte de a achita taxa, proprietarul masinii a contactat politia, care a avut de spus ceva de genul "Platiti si mergeti in instanta sa va recuperati banii, noi nu avem ce sa facem, primaria decide, iar noi nu ne impotrivim" (fix Romania!).
Daca este vorba despre trotuar pietonal,nu se justifica demersul in instanta,deoarece auto parcate pe trotuar se apreciaza ca impiedica circulatia pietonilor