avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Decizie de pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Decizie de pensie

Am solicitat pensionarea anticipata in anul 2009, cerere in urma careia am primit o Decizie de pensionare pentru pensie anticipata. Nu mi-au putut deschide drepturile de pensie anticipata deoarece mi-am continuat activitatea pe baza contractului de munca aflat in derulare. Ulterior, la indeplinirea cumulativa de varsta si vechime am solicitat pensionarea pentru limita de varsta incepand cu 01.10.2011 , data de la care mi s-au si deschis drepturile de pensionare si am incasat pensia.
Intrebare: Am dreptul sa beneficiez de aplicarea indicelui de corectie in conformitate cu Art.170 din Legea nr.263/2010?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 14:24, 7 Ianuarie 2014
Interpretarea mea este:
Nu vi se va aplica indicele de corectie.
V-ati deschis drepturile in 2009.
S-a emis o decizie.
Ca nu s-a pus in plata(supendata)este o alta discutie.

Asteptati si interpretarea juristilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indice de corectie peflori peflori decizie de pensie anticipata partiala emisa in iulie 2019, calculata cu indice de corectie 1,2, nepusa in plata, este modificata in decizie de pensie la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. avand in vedere prevederile hot.ccr nr.702/2020 care ... mihialescu mioara mihialescu mioara Buna ziua. Avand in vedere prevederile hot.CCR nr.702/2020 care a modificat art..170 din leg.263/2010 cu privire la aplicarea indicelui de corectie, cum ... (vezi toată discuția)
Indice de corecție pensie Angela. Șandru Angela. Șandru Soțul meu sa pensionat pe caz de boala in 20.11.2000 și a ieșit la limita de vârstă pe 25.01.2019 cu indice de corecție 0.00. E posibil sa nu aibă ... (vezi toată discuția)