avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Abuz de incredere, inselaciune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Abuz de incredere, inselaciune

Acum 3 ani am vandut o femela de dog german cu pedigree Vicepresedintelui Asociatiei Chinologice Romane pe 2.000 euro, din care la momentul vanzarii am primit 1.000 urmind ca, la data fatarii femelei sa imi dea restul banilor sau 2 pui viabili ai femelei reprezentind contravaloarea.
Initial nu am vrut sa fac nici un act, considerind intelegerea noastra un gentelman agreement insa, cumparatorul, tocmai ca inselatoria sa-i reuseasca mai bine a tinut neaparat sa intocmim un contract de vanzare-cumparare, neinregistrat la vreun notariat, actul fiind inregistrat doar la Asociatia Chinologica a Municipiului Bucuresti cu nr de inregistrare, in doua exemplare.

Femela a fatat in urma cu un an, persoana in cauza nu m-a anuntat. Am aflat din alte surse respectiv am sunat la Cartea de Origine Romana Timisoara unde mi s-a spus ca s-a eliberat pedigree puilor femelei respective, bineinteles ca nu am primit nici pana acum restul banilor (sau puii).

Stiu ca l-as putea da in judecata pt abuz de incredere avind in vedere functia, escrocherie, etc.
Intrebarea mea este: pot face ceva pe cale amiabila, prin intermediul unui mediator?
Cel mai recent răspuns: thaly , utilizator 23:42, 30 Ianuarie 2014
Buna ziua,

Cred ca doar prin mediator puteti rezolva.

In Instanta, daca in contract nu este prevazut pretul, nu puteti obtine mai mult.
Nu stiu la ce va referiti cand spuneti abuz de incredere, dar nu este un astfel de abuz.
Ce ati scris in actul ala de vanzare, ati stipulat conditiile pe care le-ati scris aici ?
In contract este prevazut pretul integral al cainelui (2.000 euro) si plata in doua rate, prima la achizitie urmind ca restul platii sa se efectueze la prima monta si fatare a femelei.
Cand spun abuz de incredere ma refer la functia pe care acesta o ocupa in Asociatia Chinologica Romana, aceea de Vicepresedinte.

Normal ca actul cuprinde (la dorinta cumparatorului) conditiile scrise si aici.

In acest caz, il puteti actiona in judecata, fie sa cereti rezilierea contractului si plata de daune interese, fie plata restului de pret.
Am inteles. Multumesc.
Vroiam sa stiu si daca acel contract scris de mana are valoare in instanta.

Alte discuții în legătură

Sterilizarea cainilor si monte ilegale atodo atodo Buna ziua! Am niste intrebari legate de cainii cu stapan. Din cate stiu eu (va rog sa ma corectati daca gresesc), toti proprietarii de caini sunt obligati ... (vezi toată discuția)
Refuzul de a incheia contract vanzare-cumparare pe pretul real? AdrianaH25 AdrianaH25 Situatie Se incheie o promisiune de vanzare-cumparare( la un notar cu multe semne de intrebare ales de cumparator)stabilindu-se un pret nereal in acte,la ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de un sfat! Diana2009 Diana2009 Buna seara, tuturor! Este prima data cand intru pe acest forum si imi cer scuze anticipat daca nu am postat unde trebuia sau daca sunt oarecum offtopic cu ... (vezi toată discuția)