avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare

Buna seara,

cam asa sta si patania mea:in urma cu 2 ani am vandut catre o societate comerciala mai multe echipamente de comunicatii wireless.Am convenit cu patronul ca sa-mi dea banii in mai multe transe,dar el nu s-a tinut de cuvant.Dupa repetate discutii a refuzat sa le plateasca,si sa le returneze.L-am actionat in judecata si am castigat.El nu s-a prezentat la judecata.La recomandarea avocatului am mers la o firma de executori,dar se pare ca am dat de o bizarerie.Executorul a fost de acord sa preia cazul,si in consecinta am platit taxa ceruta.Dupa o luna-l sun sa vad ce a rezolvat,si el zice ca vrea de la mine codul CUI al invinuitului,il dau.Mai mult ii spun si unde lucreaza in prezent,dar executorul imi zice ca nu-l intereseaza,ca el se indreapta doar impotriva societatii comerciale.A trecut un an si nimic.Daca se poate un sfat?
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 14:32, 12 Aprilie 2009
in toata aceasta faza a executrarii trebuia sa fiti asistat de un avocat.
interesati-va la executor .
Executarea silita inceteaza daca:
a) s-a realizat integral obligatia prevazuta in titlul executoriu, s-au achitat cheltuielile de executare, precum si alte sume datorate potrivit legii; in acest caz, executorul va preda debitorului titlul executoriu, mentionand pe acesta stingerea totala a obligatiilor;
b) nu mai poate fi efectuata ori continuata din cauza lipsei de bunuri urmaribile ori a imposibilitatii de valorificare a unor astfel de bunuri; in aceste cazuri, executorul va remite personal creditorului sau reprezentantului acestuia titlul executoriu, mentionand pe acesta cauza restituirii si partea de obligatie ce a fost executata
c) creditorul a renuntat la executare;
d) a fost desfiintat titlul executoriu.
Art. 388
Pentru toate actele de executare pe care le efectueaza, executorul judecatoresc este obligat sa incheie procese-verbale care vor cuprinde urmatoarele mentiuni:
1. denumirea si sediul organului de executare;
2. numele si calitatea celui care incheie procesul-verbal;
3. data intocmirii procesului-verbal si numarul dosarului de executare;
4. titlul executoriu in temeiul caruia se efectueaza actul de executare;
5. numele si domiciliul ori, dupa caz, denumirea si sediul debitorului si creditorului urmaritor;
6. locul, data si ora efectuarii actului de executare;
7. masurile luate de executor sau constatarile acestuia;
8. consemnarea explicatiilor si obiectiunilor participantilor la executare;
9. alte mentiuni cerute de lege sau considerate necesare de executor;
10. mentionarea, cand este cazul, a lipsei creditorului sau debitorului ori despre refuzul sau impiedicarea de a semna procesul-verbal;
11. mentionarea numarului de exemplare in care s-a intocmit procesul-verbal, precum si a persoanelor carora li s-a inmanat acesta;
12. semnatura executorului, precum si, cand este cazul, a altor persoane interesate in executare sau care asista la efectuarea actului de executare;
13. stampila executorului judecatoresc.
Mentiunile de la pct. 2, 3, 4, 5, 7, 12 si 13 sunt prevazute sub sanctiunea nulitatii.

Art. 389
Daca creditorul a lasat sa treaca 6 luni de la data indeplinirii oricarui act de executare, fara sa fi urmat alte acte de urmarire, executarea se perima de drept si orice parte interesata poate cere desfiintarea ei. In caz de suspendarea executarii, termenul de perimare curge de la incetarea suspendarii. Daca se face o noua cerere de executare, se va face mai intai, o noua somatie, la care nu se va mai alatura titlul ce se executa.
Codul de procedura civila.
Ideea ar fi sa stai tot timpul pe capul lorsi pentu orice miscare a lor sa-ti dea si tie o dovada
Multumesc pentru raspunsuri.M-am mai lamurit cu ceva.Auzisem ca sunt firme de recuperare a datoriilor care preiau datoria, iti platesc ei si dupa aia recupereaza de la rau platnic.Daca aveti stiinta de asa ceva va rog sa-mi dati de veste.
Buna,

nimeni n-are habar de asa ceva?
IanRohan a scris:

Buna,

nimeni n-are habar de asa ceva?

SC SEBASTIAN FINANCE SRL este prima companie specializata din Romania care ofera servicii de recuperari creante in mod GRATUIT, respectiv 0%* comision ptr creditori.

Specializata in servicii de colectare de creante, compania Urban si Asociatii activeaza atat pe plan national, cat si pe plan international

Av. Cecilia Angheluta

Alte discuții în legătură

Restituirea titlului executoriu KLTM KLTM Executorul judecatoresc a intocmit un proces verbal in care scrie ca \"avand in vedere cererea creditorului prin care solicita restituirea titlului ... (vezi toată discuția)
Renuntare la executarea silita EUlavy EUlavy cel care a cerut demararea procedurii de executare silita in urma unei hotarari definitive si irevocabile poate sa renunte la cerere? daca da, care ar fi pasii ... (vezi toată discuția)
Executare silita, refuz debitor plata cheltuieli de executare Miha51 Miha51 Buna ziua De o vreme ma confrunt cu un caz ciudat. Am castigat in instanta o creanta si m am dus la executor sa depun titlul executoriu pentru a incepe ... (vezi toată discuția)