avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Restituirea titlului executoriu
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Restituirea titlului executoriu

Executorul judecatoresc a intocmit un proces verbal in care scrie ca

"avand in vedere cererea creditorului prin care solicita restituirea titlului executoriu din dosarul de executare nr. ..... CONSTAT executarea silita ce face obiectul prezentului dosar incheiata potrivit art. 371 5 lit c Cod Procedura civila."

Eu sunt debitorul si as vrea sa stiu daca asta inseamna ca executarea silita a luat sfarsit, ma aflam in contestatie la executare.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 19:14, 12 Iulie 2016
Art. 3715
Executarea silită încetează dacă:
a)s-a realizat integral obligaţia prevăzută în titlul executoriu, s-au achitat cheltuielile de executare, precum şi alte sume datorate potrivit legii; în acest caz, executorul va preda debitorului titlul executoriu, menţionând pe acesta stingerea totală a obligaţiilor;
b)nu mai poate fi efectuată ori continuată din cauza lipsei de bunuri urmăribile ori a imposibilităţii de valorificare a unor astfel de bunuri; în aceste cazuri, executorul va remite personal creditorului sau reprezentantului acestuia titlul executoriu, menţionând pe acesta cauza restituirii şi partea de obligaţie ce a fost executată;
c)creditorul a renunţat la executare;
d)a fost desfiinţat titlul executoriu.

Desi retragerea titlului nu se afla in cazurile prevazute de lege, poate fi asimilata literei c) creditorul a renuntat la executare.
Deci executarea inceteaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita miti59 miti59 am avut scos la licitatie apartamentul dar acesta nu sa vandut. Am primit de la executor o anstiintare conform art.371/5 lit.b. Ce urmeaza incontinuare? (vezi toată discuția)
Sistare poprire nikky2285 nikky2285 Am primit o instintare de la executor ca poprirea a fost sistata conform art 371 indice 5 lit b, ma puteti ajuta sa-mi spuneti ce inseamna acest articol, tin ... (vezi toată discuția)
Debit incert achitat integral peraspera peraspera Cronologic: Decizie irevocabila...contestata ca nelegala si netemeinica... creditorul a mimat ca da termen debitorului ( 7 zile, dar dupa 5 si inainte de a ... (vezi toată discuția)