avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită debit incert achitat integral
Discuție deschisă în Executare silită

debit incert achitat integral

Cronologic: Decizie irevocabila...contestata ca nelegala si netemeinica... creditorul a mimat ca da termen debitorului ( 7 zile, dar dupa 5 si inainte de a primi confirmarea a mers la executor), s-a inceput executarea, debitorul a facut cerere de suspendare provizorie a executarii - cu o incalcare a procedurii s-a respins , a facut contestatie la executare..."aleatoriu" solutionata de un judecator care a mai judecat o cauza cu aceleasi parti...la termen a respins o exceptie de nulitate (privind calitatea de reprezentant legal al creditorului), a dat un nou termen. Deja debitorul a achitat integral executorului si suma executata si cheltuielile de executare. Executorul a fost instiintat de toate acestea, de sumele abuziv solicitate.Debitorul a anuntat exec. ca plata nu inseamna recunoasterea debitului. Intrebari: 1. Care este conform legii situatia banilor depusi in contul executorului: sunt pastrati la executorfiind cele 2 actiuni pe rol sau se transmit debitorului-asociatie, prin persoana care are calitatea contestata de reprezentant legal.
Ce se intampla mai departe, daca contestatia la executare este admisa? Dar daca este anulata decizia irevocabila a tribunalului prin care s-a respins recursul?
Cel mai recent răspuns: V Ioana-Iulica , Consilier juridic 15:55, 8 Aprilie 2009
C.Pr.civ. la Art. 371 cu 5
Executarea silita inceteaza daca:
a) s-a realizat integral obligatia prevazuta in titlul executoriu, s-au achitat cheltuielile de executare, precum si alte sume datorate potrivit legii; in acest caz, executorul va preda debitorului titlul executoriu, mentionand pe acesta stingerea totala a obligatiilor;
b) nu mai poate fi efectuata ori continuata din cauza lipsei de bunuri urmaribile ori a imposibilitatii de valorificare a unor astfel de bunuri; in aceste cazuri, executorul va remite personal creditorului sau reprezentantului acestuia titlul executoriu, mentionand pe acesta cauza restituirii si partea de obligatie ce a fost executata;
c) creditorul a renuntat la executare;
d) a fost desfiintat titlul executoriu.
Consilier juridic V. Ioana-Iulica

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituirea titlului executoriu KLTM KLTM Executorul judecatoresc a intocmit un proces verbal in care scrie ca \"avand in vedere cererea creditorului prin care solicita restituirea titlului ... (vezi toată discuția)
Executare silita miti59 miti59 am avut scos la licitatie apartamentul dar acesta nu sa vandut. Am primit de la executor o anstiintare conform art.371/5 lit.b. Ce urmeaza incontinuare? (vezi toată discuția)
Renuntare la executarea silita EUlavy EUlavy cel care a cerut demararea procedurii de executare silita in urma unei hotarari definitive si irevocabile poate sa renunte la cerere? daca da, care ar fi pasii ... (vezi toată discuția)