am avut scos la licitatie apartamentul dar acesta nu sa vandut. Am primit de la executor o anstiintare conform art.371/5 lit.b. Ce urmeaza incontinuare?
a)s-a realizat integral obligaţia prevăzută în titlul executoriu, s-au achitat cheltuielile de executare, precum şi alte sume datorate potrivit legii; în acest caz, executorul va preda debitorului titlul executoriu, menţionând pe acesta stingerea totală a obligaţiilor;
b)nu mai poate fi efectuată ori continuată din cauza lipsei de bunuri urmăribile ori a imposibilităţii de valorificare a unor astfel de bunuri; în aceste cazuri, executorul va remite personal creditorului sau reprezentantului acestuia titlul executoriu, menţionând pe acesta cauza restituirii şi partea de obligaţie ce a fost executată;
c)creditorul a renunţat la executare;
d)a fost desfiinţat titlul executoriu.
Codul de procedură civilă actualizat prin: Legea 459/2006 - pentru modificarea şi completarea Codului de procedură civilă din 6 decembrie 2006, Monitorul Oficial 994/2006;
Potrivit art. 371 indice 6 Cod procedură civilă, în cazurile prevăzute de art. 371 indice 5 lit. b se poate relua executarea silită însă în termenul de prescripţie al dreptului de a cere executarea silită,
Cercetati sa vedeti daca a trecut termenul de prescriptie al dreptului de a se cere executarea silită.
Sistare poprire
nikky2285
Am primit o instintare de la executor ca poprirea a fost sistata conform art 371 indice 5 lit b, ma puteti ajuta sa-mi spuneti ce inseamna acest articol, tin ... (vezi toată discuția)