avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire pe salariu
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire pe salariu

Buna seara,
va rog frumos sa ma lamuriti intr-o privinta. Acum ceva timp am facut mai multe imprumuturi la banci. O perioada am putut sa le platim dar de un an eu nu am mai avut de lucru iar din salariul sotului nu am reusit sa mai platim. Luna trecuta la locul de munca al sotului au venit de la 3 banci sa ii opreasca din salariu. Va rog sa imi spuneticat este legal sa ii opreasca o treime sau jumatate din salariu? Va rog sa imi trimiteti si articolele respective. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 09:05, 10 Ianuarie 2014
- pentru mai multe urmăriri asupra aceleiaşi sume, urmărirea nu poate depăşi 1/2 din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creanţelor, în afară de cazul în care legea prevede altfel.

Ultima modificare: Miercuri, 8 Ianuarie 2014
gi-jane2, moderator
Eu stiam ca se poate popri doar o treime din salar. Unde gasim un temei legal?
Pentru mai mult de o urmarire silita cuantumul maxim e de 1/2. temeiul il gasiti in codul de procedura cibila , art 409 VCPC respectiv art. 728 NCPC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii la banci topolino_2010 topolino_2010 am datori la 3 banci, 2 nevoi personale si 1 credit ipotecar pe care am axecutaare silita, m-am angajat de curand, intrebarea mea este: pe cat la suta mi se ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu ramonnesz ramonnesz la un salariu de 1400 lei , rata bancara de 670 lei , pensie alimentara la 2 copii minori , cat se retine din salariu pentru niste amenzi care au fost deja ... (vezi toată discuția)