avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evacuare persoana cu mutatie de catre unul dintre ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evacuare persoana cu mutatie de catre unul dintre proprietari

Buna ziua. Va rog sa sfatuiti ce sa fac in urmatoarea situatie:
Sunt proprietar impreuna cu inca 2 frati ai unui imobil dobandit prin mostenire. Nu am iesit din indiviziune. In imobil locuieste acum sora mea impreuna cu concubinul ei si cu copilul acestora. Concubinul ei are mutatie la adresa unde suntem proprietari toti cei 3 fratii. Este o persoana foarte violenta si de curand atunci cand am vrut sa intru in locuinta nu mi-a dat voie, a incuiat usa, si m-a amentitat cu violenta daca mai calc pe acolo. Va rog sa-mi spuneti ce ar trebui sa fac pentru a-l evacua pe acesta din locuinta si eventual pentru a obtine un ordin de restrictie. De asemenea va rog sa-mi spuneti daca nu cumva era nevoie de acordul tuturor proprietarilor imobilului atunci cand i s-a facut mutatie pentru ca de acest lucru lucru s-a ocupat doar sora care locuieste in imobil si cu care convietuiste. Oare politia a facut o ilegalitate atunci cand i-a facut buletin cu adresa unde sunt sieu proprietar?
Cel mai recent răspuns: alexusbr , utilizator 15:13, 13 Mai 2014
poti face plangere la politie cu privire la prevederile codului penal "Fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva ei, a soţului ori a unei rude apropiate, dacă este de natură să o alarmeze, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării.

Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
cel mai indicat ar fi sa te mai sustina si celalalt frate
in plus trebuie sa intelegi ca mutatia care i-a fost facuta acestuia nu ii da dreptul de proprietar, el neavand niciun fel de drept in acea locuinta atata timp cat nu este luat legal cu sora dv. O plangere la politie ar rezolva problema. In plus era nevoie si de acordul dv.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Ianuarie 2014
DOTZ, utilizator
In situatia in care exista mai multi coproprietari,pentru luarea inspatiu este nevoie de acordul tuturor acestora
Daca puteti proba in conditiile legii actiunile comcubinului impotriva dv,puteti initial sesiza politia ulterior demarati actiune in instanta pentru evacuare
Formulati actiune in evacuare la judecatoria in circumscriptia careia este situat imobilul. Sora dumneavoastra nu este si ea coproprietar al respectivului apartament?
In ceea ce priveste formularea unei plangeri penale, trebuie sa puteti proba faptele petrecute in fata organelor de urmarire penala, altfel nu poate fi angajata raspunderea penala a respectivei persoane.

Alte discuții în legătură

Evacuare din locuinta a unei persoane fara domiciliu stabil la adresa mr2005 mr2005 Buna ziua, casa in care locuieste mama mea este proprietatea ei si a tatalui care este decedat.Din pacate nu am reusit sa facem succesiunea in urma decesului ... (vezi toată discuția)
Evacuare fost sot -ajutor voinea75 voinea75 Fostul sot a parasit domiciliul in sept 2010, solicitand sotiei sa-i dea bani de chirie ca sa o lase in pace. Sotul este violent. Terorizeaza copilul.Aceasta ... (vezi toată discuția)
Schimbarea abuziva a yalei intr-un imobil bun comun cu fostul sot lacramioaravasuianu lacramioaravasuianu Am divortat de curand si nu am facut partaj . Avem 2 locuinte ,un apartament la bloc si o casa care ca valoare este de 5 ori mai mare. Locuinta din buletin la ... (vezi toată discuția)