avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Calcul pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Calcul pensie

Buna ziua!
Tatal meu nascut in 07.02.1955 are 41 ani vechime, din care 14 ani in grupa 2 (inainte de 1999).
Intrebarea mea este: cand se poate pensiona anticipat, fara penalitati de 45%?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 18:19, 9 Ianuarie 2014
Varsta 60 de ani
Stagiul total de cotizare 43 de ani,fara stagiul asimilat(armata,cursuri universitare de zi,pensie de invaliditate).
La acest moment are:
41+3ani si 6 luni,perioada suplimentara la vechimea in munca(stagiu aferent grupei a II-a de munca)=44 si 6 luni.
De aici se scade stagiul asimilat.Daca ramane 43 fara stagiul asimilat,pensie anticipata la 60 de ani.
armata 16 luni, se schimba ceva?
multumesc
Daca acesta este tot stagiul asimilat,inseamna:

44 ani si 6 luni - 1 an si 4 luni = 43 de ani si 2 luni.

In acest caz,pensie anticipata la 60 de ani(fara penalizare).
pentru pensia anticipata cu penalizare la ce varsta ar putea aplica?
Penalizarea este intotdeauna 45%?
Multumesc din nou!
Conditia de varsta pentru pensie anticipata partiala este tot 60 de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata partiala manolegheorghe manolegheorghe Am etatea de 60 ani cu o vechime in munca de 8 ani si 10 luni in grupa II de munca, 32 de ani si 4 luni in conditii normale.(total ani in munca 41+ 2 luni) se ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata Cristiav3819 Cristiav3819 Buna ziua, se poate pensiona anticipat, fara penalizare, o persoana nascuta in Feb 1955, care a cotizat 41 de ani, are grupa a 2a : 9ani + 3 luni, si un ... (vezi toată discuția)
Pensionare camii08 camii08 Am 60 de ani(16.12.2014),, am 39de ani lucrati din care 20 de ani in grupa a doua de munca. La ce varsta ma pot pensiona? (vezi toată discuția)