avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Munca cu zilier
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Munca cu zilier

Buna ziua, va rog sa ne sprijiniti in urmatoarea spetza:
ocazilonal folosesc zilier pentru prestatii: spectacole, productii cinematografice si audiovizuale, publicitate, activitati cu caracter cultural ocazi - persoana fizica ce are capacitate de munca si care desfasoara activitati necalificate, cu caracter ocazional, pentru un beneficiar.
intrebarea? daca aceasta persoana fizica acum se afla in RISC MATERNAL pot sa folosesc prestatiile ei.precizez ca are si contract de munca la alt angajator unde a depus cerificatul medical pentru risc :O.multumesc
Cel mai recent răspuns: lumo43 , utilizator 12:22, 23 Ianuarie 2014
Daca este in concediu medical, nu are cum sa si lucreze.
Veniturile obtinute de catre zilieri sunt supuse doar impozitului pe venit, deci nu afecteaza indemnizatia de risc maternal. Insa persoana fiind in concediu de risc maternal este destul de riscant sa lucrati cu dansa. Va trebui sa va asigurati ca nu va desfăşura la locul de munca o activitate care prezintă riscuri pentru sănătatea sau securitatea sa.
multumesc, asa gandesc si eu, dpv a impozitului e ok, cu "asigurati ca nu va desfăşura la locul de munca o activitate care prezintă riscuri pentru sănătatea sau securitatea " este interpretabil, in final s-a renuntat la acest zilier.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de prestari servicii serbananca2000 serbananca2000 Daca am o societate a carei activitate principala: Cod CAEN 7311- activitati ale agentiilor de publicitate, si am incheiate contracte de prestari servicii cu ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari poate angaja zilieri eliasav eliasav Asociatia de proprietari poate angaja zilieri pentru executarea unor lucrari ocazionale? Exemplu: zugravirea scarii blocului. Va multumesc. (vezi toată discuția)