avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... lndemnizatie copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

lndemnizatie copil

Buna ziua,la primul copil am beneficiat de indemnizatia pt copil dupa terminarea perioadei de 2ani am incercat sa ma angajez dar nu am reusit sa o fac si intr un final am intrat in somaj.Acum sunt la ultima luna de somaj si am aflat ca sunt insarcinata:sorry:si trebuie sa nasc prin august 2014...intrebarea mea este daca pot face ceva sa pot beneficia si pentru al 2-lea bebe de indemnizatie de copil.Este posibil sa platesc la casa de pensii pt urmatoarele luni pana in august si pe urma sa fac demersurile necesare?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:20, 12 Ianuarie 2014
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).

2. Daca veti naste in august 2014 cele 12 luni eligibile sunt septembrie 2013 - august 2014.

3. Incepand cu luna februarie trebuie sa va gasiti un loc de munca chiar si cu o ora pe zi sau pe saptamana, numai sa aveti un venit din salariu, cat de mic.

4. Plata contributiilor la pensie si/sau la sanatate nu va ajuta sa beneficiati de indemnizatie pentru CCC.
va multumesc din suflet..
Buna ziua am si eu o intrebare unde trebuie sa platesc sa bedeficie de indemnizatie pentru copil...eu am un PFA SI LUCREZ PT MINE
1. Veniturile obtinute in calitate de PFA se iau in considerare la stabilirea indemnizatiei pentru CCC.

2. Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului nu are relevanţă plata contribuţiilor de asigurări sociale, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit in ultimul an anterior dtaei nasterii copilului timp de 12 luni, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

3. Categoriile de venituri care se iau in considerare sunt : venituri din salarii, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole supuse impozitului pe venit.
revin cu o intrebare , exista posibilitatea sa lungesc somajul cu cateva luni(cu un concediu ceva)pana la data nasterii si sa pot beneficia de CCC?Daca da ce,cum si unde trebuie sa ma adresez.
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil DS_13 DS_13 Va rog sa-mi spuneti daca pot beneficia de concediul pentru cresterea copilului, in conditiile in care am fost angajata cu contract de munca timp de 3 ani ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil C.Daniela C.Daniela Buna ziua, Am o prietena care este insarcinata in trei luni si are urmatoarea problema. In noiembrie ii expira perioada de somaj si nu stie daca isi va gasi ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj Vizitiu Vizitiu Daca iau indemnizatie de somaj pentru absolventi,iar in timpul asta e posibil sa raman gravida,voi putea lua indemnizatia de cresterea copilului,dupa ce voi ... (vezi toată discuția)