avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executarea silita in NCPC
Discuție deschisă în Executare silită

Executarea silita in NCPC

Buna seara! Va rog sa-mi spuneti, daca cheltuielile de executare silita trebuie sa fie platite inainte de a incepe executarea, de cel care apeleaza la un executor? Exista posibilitatea ca aceste cheltuieli sa si le retina executorul din suma care a recuperat-o sau este obligatoriu sa achiti intai aceste cheltuieli de executare? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 16:35, 10 Ianuarie 2014
De obicei celtuielile aferente executari silite se achita inaintea inceperii procedurii de executare in functie de valoarea supusa executarii.
Nu trebuie sa avansati decat acele cheltuieli necesare pentru demararea executarii, taxe de timbru, etc si nu toate cheltuielile de executare. De exemplu executorul nu are voie sa va ceara onorariul in avans.
Insa in practica se intampla destul de des ca executorul judecatoresc sa solicite de la inceput onorariul, in lipsa acestuia refuzand sa treaca la solutionarea cererii formulate de catre executor. Nu doresc sa intru intr-o eventuala contradictie, expun doar ce se poate intampla la executor. Si eu spun ca executorul judecatoresc trebuie sa perceapa doar cheltuielile necesare demararii procedurii, insa pana acum nu am intalnit un executor care sa accepte aceasta modalitate. Cel mult au acceptat sa se achite jumatate din onorariul stabilit la inceput, urmand ca in urma finalizarii executarii silite sa-si recupereze cealalta parte din onorariul stabilit de la debitor.
Perfect de acord cu privire la executori si practica lor. Cer, ba chiar isi modificasera statutul ca sa poata cere onorariul in avans. Asta nu inseamna ca trebuie sa le si dai.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat reprezinta avansul pe care creditorul trebuie sa-l plateasca executorului gheorgheangelica gheorgheangelica Va rog sa-mi spuneti, care este suma pe care creditorul trebuie sa o achite executorului judecatoresc in vederea demararii executarii silite. Este prevazut ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez banii de onorariu dati unui avocat intr-o cauza castigata? gudflo gudflo Va rog sa imi spuneti cum ajung sa primesc banii inapoi.,prin sentinta obliga persoana sa imi plateasca suma care este cu titlu de cheltuieli de judecata (vezi toată discuția)
Executare silita, plata cheltuielilor spiriy2005 spiriy2005 Buna ziua, Am calitatea de creditor intr-un proces de executare silita si doresc sa stiu daca sunt obligat sa achit eu cheltuielile de executare + onorariu ... (vezi toată discuția)