avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Plati catre tari din afara UE
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Plati catre tari din afara UE

Buna seara,

Am urmatoarea situatie:
O firma neplatitoare de TVA, cu impozit 3% pe venit, cod CAEN 6311 a achizitionat din Australia, prin plata cu cardul (online) o tema pentru website (un produs software), in valoare de 100$.
In aceasta situatie intampin mai multe probleme:
1. factura emisa de firma din Australia mi-a emis factura in $, dar din contul firmei (in lei) s-a extras suma echivalenta in lei. Se poate introduce in contabilitate factura in $, chiar daca extrasul de card va avea suma in lei?
2. firma nu este inregistrata in registrul operatorilor intracomunitari pentru ca de la ANAF mi s-a spus ca nu sunt obligata sa fac acest lucru in conditiile in care firma este neplatitoare de TVA si nu se achizitioneaza bunuri/servicii cu o valoare mai mare de 10000 Euro/an de la firme din UE. Pentru firmele din afara Uniunii se pastreaza neobligativitatea inscrierii in registrul operatorilor intracomunitari? si daca nu, ce mai pot face in acest moment ca sa fiu in conformitate cu legile in vigoare? Se depune vreo declaratie la ANAF? Mentionez ca achizitia a fost facuta acum cateva zile si nu am stiu inainte de a se efectua plata ca firma este din Australia.

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru a nu avea probleme la un eventual control financiar.

Va multumesc anticipat.
Seara placuta.
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 11:12, 17 Ianuarie 2014
1. Da
2. Australia nu e in UE deci nu trebuie ROI. ROI ul e doar pt UE

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere pfa in registrul operatorilor intracomunitari mire278 mire278 Sunt PFA neplatitor de TVA, impozitat in sistem real. Daca achizitionez software din UE e necesar sa ma inscriu in Registrul operatorilor intracomunitari? ... (vezi toată discuția)
Facturare firma neplatitoare tva catre persoana fizica neimpozabila din ue alexs2012 alexs2012 Buna ziua, O firma neplatitoare de TVA vinde produse fizice (haine) prin Internet. Firma se adreseaza doar persoanelor fizice (nu vinde persoanelor ... (vezi toată discuția)
Decontare facturi adwords si facebook 2017 - la un pfa staycu staycu Buna ziua, As dori sa stiu, in anul 2017, ce ar trebui sa fac ca sa pot deconta facturile din Adwords si Facebook, ambele cu sediul in Irlanda. Am citit ... (vezi toată discuția)