avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... DATORII BANCI
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

DATORII BANCI

AM FACUT CREDIT LA O BANCA . SUNT BUGETAR . NU REUSESC SA PLATESC LA TIMP RATA DAR CU ANUME INTARZIERI TOTUSI REUSESC SA PLATESC . BANCA A TRIMIS LA SERVICI O HARTIE IN CARE SCRIE CA NU RESPECT CONTRACTUL DE IMPRUMUT SI CERE SA MI SE RETINA DIN SALAR SUMA DE 150 RON DATORATA PE LUNA TRECUTA . ESTE LEGAL SA MI SE FACA POPRIRE PE SALAR ?
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 17:28, 12 Aprilie 2009
Depinde de prevederile contractuale; daca in contract este prevazut ca intarzierile in privinta platii ratei indreptatesc banca sa treaca la masuri de executare silita, atunci poate solicita infiintarea popririi pe venitul net al dvs.

Potrivit art. 409 Cod procedura civila, poprirea poate fi infiintata pe maxim 1/3 din venitul lunar net al dvs.
Institrutia la care lucrati ar trebui sa infiinteze poprirea nu in temeiul unei instiintari, ci numai dupa ce banca ii trimite contractul de credit si situatia platilor dvs.
Ultima modificare: Joi, 9 Aprilie 2009
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Chiar nu e nevoie de nici o prevedere speciala in contractul de credit ca sa fie banca indreptatita sa treaca la executarea silita:) E destul ca prevede Codul de procedura civila acest drept:D

Institutia tert poprit infiinteaza poprirea in baza adresei de infiintare a popririi emisa de executorul bancar, la care se anexeaza copii certificate dupa titlul executoriu ( in cazul dvs. contractul de credit) si nicidecum situatia platilor sau alte explicatii.

Din ce scrieti dvs., nu cred ca s-a trecut deja la executare silita, din moment ce institutia a primit o instiintare cum ca nu v-ati achitat luna trecuta rata de 150 de lei. Nici o banca nu va executa silit dupa doar o luna de intarziere. Presupun ca vreun functionar bancar cu mai multa initiativa decat trebuie a trimis aceasta adresa angajatorului dvs., dar atat timp cat documentul respectiv nu emana de la executorul bancar si nu se numeste adresa de infiintare a popririi, avand anexat contractul de credit, nu produce nici un efect in ce priveste angajatorul dvs., care nu trebuie sa-i dea curs.
Presupun ca aveti un Serviciu juridic, daca cumva vi se fac retineri din salariu in temeiul unei simple instiintari de la banca, si nu a unei adrese de infiintare a popririi emisa de executorul bancar, adresati-va juristilor insititutiei pentru reglementarea situatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectarea popririi de catre banca !!! davidescucostel davidescucostel Buna ziua Am castigat un proces cu o firma ( unde am lucrat ) si am obtinut hotarare definitiva si irevocabila prin care firma respectiva avea obligatia sa-mi ... (vezi toată discuția)
Elucidare poprire bianca12 bianca12 Buna ziua. Am un credit de nevoi personale la care nu am mai achitat ratele din decembrie 2010, creditul fiind scadent in 2017. Am primit instiintare de ... (vezi toată discuția)
Institutia poate face retineri din salariu la solicitarea car? oanaportar oanaportar O salariata a institutiei noastre a incheiat un Contract de imprumut cu un CAR in care, la modalitatea de achitare a ratelor lunare, salariata a bifat ... (vezi toată discuția)