Am o intrebare la care nu am primit inca un raspuns definitiv. Am intrebat mai multi contabili.
Sunt PFA, si in 2010 am primit bani pe contul meu Skrill. Skrill este o metoda de plata online, un fel de protofel online cu care pot sa trimit bani pe alte conturi skrill, sa fac cumparaturi online sau sa scot banii pe contul meu bancar. Skrill nu este o banca, ci doar un "online money transfer service".
Intrebarea mea: Daca am primit bani in 2010 pe skrill, si scot banii in 2014 pe contul meu bancar PFA atunci cand platesc impozitul? De ce?
Majoritatea contabililor mi-au zis ca: facturez cu data de 2010, scot banii in 2014, platesc impozit in 2014 cand intra banii in contul bancar.
Insa am un card de debit atasat la contul skrill. Ce se intampla daca cheltuiesc toti banii in strainatate, si niciodata nu intra banii in tara?
Ar fi trebuit sa platesc impozitul in 2010 cand au intrat banii pe contul skrill? Daca da, atunci de ce mi-au zis contabilii ca impozitul se plateste doar cand ajung banii in contul bancar din Romania? Cum sa fac?
Scrie undeva in codul fiscal, cum se procedeaza in acest caz?
In primul rand de unde ati primit banii, si pe ce baza?
Ce sa facturati? Pentru ce?
Din cate stiu eu, la skrill nu trebuie sa introduceti date financiare.
Cardul de debit atasat contului de skrill, este al dvs personal, sau al PFA-ului?
Sunt PFA si am primit banii de la clientii mei pentru servicii online. Pentru aceste servicii am facturat cand am primit banii (de exemplu am facturi din 2010).
Contul skrill a fost folosit si pentru nevoi personale si pentru PFA, deci este o incurcatura stiu. Dar in mare parte (sa zicem 98% PFA) este cont PFA.
In 2010 cand ati facturat, determinati venitul net din activitati independente. El se determina ca diferenta intre venitul brut si cheltuielile efectuate in scopul realizarii de venituri, deductibile, pe baza datelor din contabilitatea in partida simpla.
Din suma totala de bani pe care trebuia sa o primiti, nu vi s-a retinut nimic la sursa?
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.