Situatia este urmatoarea:
Am colaborat contra comision, cu firma Y, careia i-am adus un client X, iar in urma contractului dintre ei eu trebuia sa primesc comision pe toata perioada desfasurarii contractului.
Pe clientul X il cunosteam din 2007, eram cumva si amici.
Firma Y nu si-a respectat contractul, sunt in litigiu cu ei.
Eu dupa terminarea colaborarii, am corespondat cu clientul X, care a ramas in continuare in contract cu firma Y, iar aceste mail-uri personale, care aveau continut referitor la situatia conflictuala si la sume datorate, clientul X incercand sa ma ajute sa le recuperez, trimitand si el mail-uri in acest sens catre firma Y.
Insa acum firma Y a depus in Instanta aceste mail-uri dintre mine si clientul X, mail-uri pe care cred ca le-a primit de la clientul X(?).
Intrebare:
-este legal ca X sa puna la dispozitie mail-uri private dintre mine si el catre Y?
- este legal ca Y sa le foloseasca in instanta, desi nu-i apartin , sunt dintre mine si X?
Nu stiu exact de ce le-a depus, acolo eu vb doar cum decurg discutiile dintre Y si mine ref. la recuperarea de bani, cati bani are sa-mi dea, care este atitudinea lui Y fata de mine si de X.
1) In mod normal X trebuia sa va ceara acordul sa dea emailurile catre Y. Dar faptul ca i le-a dat fara sa va intrebe, nu are prea multa importanta pentru dvs (decat doar daca v-a adus un prejudiciu si vreti sa va intoarceti impotriva lui X), pentru ca la o adica Y putea sa il cheme pe X ca martor si X ar fi trebuit sa declare adevarul la bara volens nolens ... deci tot acolo se ajungea.
2) Este legal ca Y sa foloseasca in instanta orice proba pe care o considera a fi in favoarea sa si a obtinut-o legal ... in aceasta situatie X i-a dat emailul de buna voie , .. Y nu a violat corespondenta, nu a spart emailul etc, .. deci se poate spune ca "stimata instanta intamplator am intrat in posesia acestor probe constand in ..."
Multumesc frumos pentru raspuns. X nu are cum sa fie chemat in instanta (cred!?) deoarece este cetatean strain , iar contractul pentru care eu ma judec a fost intre Y si mine, dar comisionul pe care Y trebuia sa mi-l plateasca era din contractul pe care eu l-am furnizat lui Y, cu firma lui X si ei intra-adevar au mai colaborat pana la sf lui 2013. Eu banuiesc ca X i-a trimis lui Y mail-urile , vazand head -ul de la mail ( de la.... pt ) Y nu a mentionat de unde are mail-urile doar le-a depus fara explicatiii.
Exista vreo lege care sa ii interzica lui X sa divulge continutul mail-urilor dintre mine si el? De curiozitate!
Multumesc din nou