avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Mail-ul meu privat catre X poate fi prezentat in ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Mail-ul meu privat catre X poate fi prezentat in instanta de catre Y? ( nu ii era adresat lui Y ci lui X)

Buna ziua,

Situatia este urmatoarea:
Am colaborat contra comision, cu firma Y, careia i-am adus un client X, iar in urma contractului dintre ei eu trebuia sa primesc comision pe toata perioada desfasurarii contractului.
Pe clientul X il cunosteam din 2007, eram cumva si amici.

Firma Y nu si-a respectat contractul, sunt in litigiu cu ei.
Eu dupa terminarea colaborarii, am corespondat cu clientul X, care a ramas in continuare in contract cu firma Y, iar aceste mail-uri personale, care aveau continut referitor la situatia conflictuala si la sume datorate, clientul X incercand sa ma ajute sa le recuperez, trimitand si el mail-uri in acest sens catre firma Y.
Insa acum firma Y a depus in Instanta aceste mail-uri dintre mine si clientul X, mail-uri pe care cred ca le-a primit de la clientul X(?).
Intrebare:
-este legal ca X sa puna la dispozitie mail-uri private dintre mine si el catre Y?
- este legal ca Y sa le foloseasca in instanta, desi nu-i apartin , sunt dintre mine si X?

Nu stiu exact de ce le-a depus, acolo eu vb doar cum decurg discutiile dintre Y si mine ref. la recuperarea de bani, cati bani are sa-mi dea, care este atitudinea lui Y fata de mine si de X.

Multumesc frumos pentru ajutor !

Cu consideratie!
Cel mai recent răspuns: ContSters309929 , utilizator 16:03, 10 Ianuarie 2014
1) In mod normal X trebuia sa va ceara acordul sa dea emailurile catre Y. Dar faptul ca i le-a dat fara sa va intrebe, nu are prea multa importanta pentru dvs (decat doar daca v-a adus un prejudiciu si vreti sa va intoarceti impotriva lui X), pentru ca la o adica Y putea sa il cheme pe X ca martor si X ar fi trebuit sa declare adevarul la bara volens nolens ... deci tot acolo se ajungea.
2) Este legal ca Y sa foloseasca in instanta orice proba pe care o considera a fi in favoarea sa si a obtinut-o legal ... in aceasta situatie X i-a dat emailul de buna voie , .. Y nu a violat corespondenta, nu a spart emailul etc, .. deci se poate spune ca "stimata instanta intamplator am intrat in posesia acestor probe constand in ..."
Multumesc frumos pentru raspuns. X nu are cum sa fie chemat in instanta (cred!?) deoarece este cetatean strain , iar contractul pentru care eu ma judec a fost intre Y si mine, dar comisionul pe care Y trebuia sa mi-l plateasca era din contractul pe care eu l-am furnizat lui Y, cu firma lui X si ei intra-adevar au mai colaborat pana la sf lui 2013. Eu banuiesc ca X i-a trimis lui Y mail-urile , vazand head -ul de la mail ( de la.... pt ) Y nu a mentionat de unde are mail-urile doar le-a depus fara explicatiii.
Exista vreo lege care sa ii interzica lui X sa divulge continutul mail-urilor dintre mine si el? De curiozitate!
Multumesc din nou

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contracte cu clienti online raduma raduma Am un SRL, lucrez online,am doar clienti din strainatate. Am vorbit cu mai multi contabili si cateodata primesc raspunsuri diferite la urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Contract de comisionare in cazul actionarilor, posibila? stefan.oprea stefan.oprea [b]Exista 4 actionari intr-o companie, dintre care 3 au carte de munca (2 ore) si se doreste si contract de comision pentru cei 3. Permite legea asa ceva ? In ... (vezi toată discuția)
Cei care fura adrese de email pot fi identificati si pedepsiti? wonderbooy wonderbooy Buna ziua vreau sa stiu daca este vreo sansa ca acei oameni care fura adrese de email si conturi pe internet au vreo sansa macar sa fie pedepsiti daca nu sa ... (vezi toată discuția)