Intr-o hotarare judecatoreasca prin care se constata perimarea executarii silite, instanta dispune "desfiintarea tuturor actelor de executare" (CPC vechi). Ce inseamna asta? Se desfiinteaza dosarul, e necesara o noua incuviintare a executarii pentru reluare?
Executorul judecatoresc sustine insa ca nu e necesara o noua incuviintare dupa CPC vechi, in care se spune doar ca trebuie facuta o noua cerere, urmata de somatie. Prin hotararea judecatoreasca s-a dispus desfiintarea tuturor actelor de executare din dosar - sunt insa si acte prin care s-a realizat partial creanta. Nu inteleg cum se pot desfiinta acestea si nu reusesc sa ma lamuresc in legatura cu ce e de facut in continuare.
Nu sunt de acord. Vechiul cod de procedura civila nu spune ca nu se cere incuviintarea executarii ci ca se reincepe executarea cu o somatie, fara a se atasa titlul.
Nu stiu, istoric , cand a fost prevederea asta, e posibil sa fie de pe vremea cand nu era necesara incuviintarea executarii si nu a fost corelata ulterior.
oricum, cererea dvs se supune Noului Cod de procedura, fiind facuta dupa 15.02.2013, asadar nu i se aplica prevederea din vechiul cod civil.
Executorul sustine ca trebuie facuta o cerere noua, care nu necesita incuviintare si care merge la dosarul vechi - dupa codul de procedura vechi. In baza cererii, el poate sa emita o noua somatie. De aici si intrebarea mea originala. Ce anume inseamna "desfiintarea tuturor actelor"? Se desfiinteaza dosarul, in care exista si acte de executare care raman valabile?