sper ca intrebarea mea sa fie postata in locul potrivit. In cazul in care firma a angajat un contabil sef ( contract de munca norma intreaga, pe durata nedeterminata), cine trebuie sa semneze statele de plata a salariilor si declaratiile financiare?
Contabilul sef pretinde ca atata vreme cat nu are o imputernicire de la Directorul firmei in acest sens, nu poate semna nici un document. Este corect ca Directorul firmei sau alta persoana imputernicita alta decat contabilul sef sa semneze aceste documente?
Contabilul sef poate semna statele de plata si declaratiile avand in vedere ca este angajat cu contract de munca (CONFORM FISEI POSTULUI). Atat pe declaratii, cat si pe state de plata la INTOCMIT - SEMNEAZA - CONTABILUL SEF si la REPREZENTANTUL LEGAL SEMNEAZA - ADMINISTRATORUL SAU DIRECTORUL. RASPUNDEREA ESTE IN TOTALITATE A REPREZENTANTULUI LEGAL. O ZI BUNA !
Daca statul este intocmit de alta persoana cu atributii prin fisa de post ,va fi semnat de ea, lafel si declaratiile.Oricum directorul economic este cel care organizeaza,conduce si raspunde de organizarea contabilitatii conform fisei de post si a legii 81/92.Daca singura persoana in firma este si contabil sef, normal ca ea va semna toate actele si nu administratorul.
pentru intocmire va semna cel care le intocmeste, avizarea si aproparea, inclusiv raspunderea pentru cele declarate o poarta acel contabil sef...el nu si-a citit fisa postului? ce imputernicire ii mai trebuie? ocupa o functie pentru care si-a asumat atributiile conform fisei postului ...
Nu toate firmele au Director economic si Director general. Eu de ex. am o firma unde semneaza contabilul si reprezentantul legal al firmei (Administratorul) si e ok, nu vad nici o problema. ;)
Fisa postului
elenadragan
Lucrez intr-o institutie publica, sunt contabil cu studii medii iar fisa postului este mai incarcata decat ce a contabilului sef , nu mai spun ca in cadrul ... (vezi toată discuția)