avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum este corect?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum este corect?

Este coret ca un angajat cu contract de munca de 8h/zi, sa fie platit functie de numarul de ore pe care le realizeaza intr-o luna de 260h cu 2-3 lei la ora? Ce este de facut in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:38, 11 Ianuarie 2014
Nu stiu ce contract de munca ati semnat si ce salariu aveti, insa tot ce depaseste 160 de ore, maxim 180m de ore pe zi sunt considerate ore suplimentare si conform codului muncii se dau zile libere si daca aceste zile nu se pot da se platesc, nu este normal sa va dea 2 lei pe ora, este abuz din partea angajatorului, puteti sesiza ITM.


@ Interventie mderator

Din Regulamentul de Postare
2.10. Daca doriti sa raspundeti la intrebarile puse de utilizatori nu va insusiti raspunsurile date de membrii comunitatii la spete asemanatoare sau identice care pot fi gasite pe forum. Copierea unui mesaj fara indicarea autorului si atasarea unui link catre discutia unde ati gasit raspunsul este sanctionabila in prima faza cu avertisment, iar in caz ca faceti acest lucru in mod repetat, cu banare temporara sau permanenta.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/tag...



Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Ianuarie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
1. Incepand cu data de 01.01.2014 , salariul minim brut pe tara este de 850 lei pentru un program complet de lucru de 168 de ore in medie pe luna in anul 2014, reprezentand 5,059 lei/ora

2. Angajatorul este obligat să garanteze în plată un salariu brut lunar cel puţin egal cu salariul de bază minim brut pe ţară. Aceste dispoziţii se aplică şi în cazul în care salariatul este prezent la lucru, în cadrul programului, dar nu poate să îşi desfăşoare activitatea din motive neimputabile acestuia, cu excepţia grevei.

3. Ce forma de salarizare aveti ? salarizare in regie sau dupa timp / salarizare in regie sau dupa timp .
Salarizarea in regie sau dupa timpul lucrat presupune stabilirea salariului in functie de timpul efectiv lucrat, neputandu-se stabili o legatura directa intre munca prestata si rezultatele obtinute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu de incadrare XTN89 XTN89 Buna seara. Intrebarea pe care vreau sa v-o adresez este in legatura cu salariul de incadrare al unei ingrijitoare dintr-o scoala. Cam cat ar trebui sa fie ... (vezi toată discuția)
Salarii bugetari ginel958 ginel958 Vă rog să-mi spuneţi dacă salariul minim pe economie de 850 lei se aplică şi pentru salariaţii bugetari ? Mă refer la o femeie de serviciu de la o ... (vezi toată discuția)
Nivel salarizare economist in sistemul sanitar public ANDREI_oni ANDREI_oni Buna ziua, Va rog frumos sa imi raspundeti, care este nivelul salariului, pentru functia de economist (263102), conform Legii 53/ 2003,actualizata. Va ... (vezi toată discuția)