avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Tendinţe în lumea creditării Credit prima casa
Discuție deschisă în Tendinţe în lumea creditării

Credit prima casa

Doresc sa contractez un credit prima casa.
La firma la care lucrez am contract pe perioada nedeterminata, insa pe postul pe care lucrez in prezent, actul aditional este semnat pe o perioada determinata, cu posibilitate de prelungire.
In conditiile in care aplic pentru un credit, ce salariu se va lua in calcul?
Cel din prezent, sau se va tine cont si de cel pe care l-am avut inainte, care este mai mic?
Astept cu interes raspunsul vostru.

Multumesc,
Cristina
Ultima modificare: Vineri, 10 Ianuarie 2014
CristinaBuzoianu, utilizator
Cel mai recent răspuns: CristinaBuzoianu , utilizator 21:20, 13 Ianuarie 2014
Majoritatea adeverintelor de venit cerute de banci contin informatii privind tipul contractului de munca (perioada nedeterminata/determinata), vechimea totala in munca si vechimea la locul de munca actual, venitul pe ultimele 3/6 luni, ultima fisa fiscala. Daca dvs. sunteti angajata firmei pe perioada nedeterminata, acest lucru ar trebui sa fie mentionat (postul pe care il ocupati in prezent este tot in cadrul firmei respective) iar la veniturile incasate in ultimele luni se vor trece cele incasate in fapt (corespunzatoare postului ocupat in prezent). Trebuie sa vedeti insa daca la data la care vi se va aproba dosarul si veti semna contractul (in cazul in care sunteti eligibila) veti avea salariul din prezent, respectiv acelasi post. Mie mi s-au cerut de 2 ori adeverinte de salariu: o data la verificarea dosarului si stabilirea eligibilitatii si a 2-a oara la intocmirea dosarului final in vederea semnarii contractului. A fost o perioada de 4 luni intre aceste etape (recunosc, in avantajul meu, pentru ca beneficiasem de o marire de salariu in aceasta perioada). Sper ca va va ajuta acest raspuns.
Insa nu strica sa mergeti si la una-doua banci pe care le aveti sau nu in vedere, si sa intrebati, cu titlu informativ.
Multumesc frumos pentru raspunsul oferit.

Salariul este acelasi cu cel de anul trecut si va ramane neschimbat cel putin 6 luni de acum inainte.
De asemenea daca ei vor solicita fisa fiscala de anul trecut, cel mai probabil voi fi nevoita sa o prezint pe cea din 2012, deoarece fisa fiscala de anul trecuta inca nu a fost eliberata.
Veniturile de pe respectivul document nu sunt mici,uneori chiar mai mari decat salariul din prezent, insa sunt variabile, deoarece in perioada respectiva primeam bonusuri, iar salariul net din perioada respectiva era mai mic decat cel din prezent.
Persoana care ma consiliaza in momentul de fata mi-a spus ca va conta salariul din prezent si faptul ca sunt angajata pe o perioada nedeterminata in firma.
Ultima modificare: Vineri, 10 Ianuarie 2014
CristinaBuzoianu, utilizator
Fisa fiscala este ceruta pentru a face dovada faptului ca ati lucrat pe o perioada de cel putin 6 luni neintrerupt in ultimul an si pentru a compara partial veniturile declarate in adeverinta cu cele inregistrate la financiar. La venituri sunt acceptate de ceva vreme prime, bonusuri, chirii etc., chiar daca nu au statut permanent.
Va doresc mult succes si sa va mutati in casa noua!
Multumesc frumos pentru informatii.

As mai avea o intrebare.In ce masura consta avansul achitat la antecontract pt banca?
In conditiile in care valoarea avansului este peste 5%, in cazul meu ar fi de undeva de 35% din valoarea apartamentului, banca va tine cont de acest aspect?
Dvs. trebuie sa achitati vanzatorului un avans de 5% din pretul total, in baza unui contract semnat la notar. Banca va pune diferenta de 95%, in cazul in care va incadrati cu veniturile pentru plata ratei. Cu cat avansul este mai mare, cu atat suma de la banca, si implicit rata lunara, vor fi mai mici. Daca pretul de vanzare este de 60000 de euro, sa zicem, si dvs. platiti in avans 35% (21000) din pretul total (care va fi specificat in antecontractul de vanzare-cumparare ce va trebuie si la banca), banca si Fondul va vor credita doar cu restul de 39.000.

Alte discuții în legătură

Fluturas salariu delcaru delcaru Buna ziua, Am incercat sa obtin un credit bancar, in conditiile in care eu, lucrand intr-un salon de infrumusetare, am un salariu mimim pe cartea de munca, ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre banii primiti si banii declarati la stat. bani la negru ??? mkpwmk mkpwmk Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema. La firma la care sunt angajat de aproape 2 ani ocup functia de agent vanzari. Salariul meu consta in ... (vezi toată discuția)
Nelamurire cu salariu dmhyou dmhyou buna ziua, am un contract de munca pe durata nedeterminata de 10 ani cu salariu de 1450lei. Problema este ca am solicitat o \'adeverinta de venit\', imi ... (vezi toată discuția)