avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Radiere SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Radiere SRL

Bună ziua,
Sunt asociat într-un SRL aflat în faza de dizolvare. Nu s-a publicat în MO, hotarârea de dizolvare, aceasta se va produce după data de 15.01.2014, iar radierea se va realiza după 15.02.12014. Actele au fost depuse la Of. Reg. Comerţului şi s-a dat rezoluţia de dizolvare, fără numirea unui lichidator.
Aş dori lămuriri la următoarele întrebări:
1. Se mai depune bilanţul anual la Finanţe pentru anul 2013 ?
2. Profitul pe anul 2013 se mai repartizează la asociaţi ?
3. Profitul nerepartizat în anii anteriori se mai poate repartiza în anul curent ?
4. Cine semnează Situaţia financiară de lichidare şi de repartizare a activului la lichidare, asociaţii sau numai foştii administratori (SRL-ul are patru asociaţi din care doi au fost administratori)? Dar bilanţul cu conturile aduse în zero ?
5. Hotărârea de repartizare a activelor rămase după plata creditorilor luată prin votul unanim al asociaţilor/membrilor se efectuează în urma întrunirii AGA ?
6. Foştii administratori, pot îmuternici o altă persoană pentru depunerea documentelor necesare radierii societăţii sau împuternicirea trebuie semnată de toţi asociaţii, având în vedere că nu s-a numit un lichidator ?
7. Administratorii mai pot semna documente în numele societăţii ?
8. După publicarea în M.O. a Hotărârii de dizolvare, până la solicitarea radierii (intervalul de 30 zile) unde se poate face plângere sau întâmpinare pentru abuzurile administratorilor ?
Vă mulţumesc.
Cu stimă Costi.

Alte discuții în legătură

Situatie financiara la lichidare-dizolvare srl costea2014 costea2014 Bună seara, Sunt asociat într-un SRL aflat în faza de dizolvare. Nu s-a publicat în MO, hotarârea de dizolvare, aceasta se va produce după data de ... (vezi toată discuția)
Dizolvare srl fãrã numirea unui lichidator costea2014 costea2014 Bună ziua, Sunt asociat într-un SRL aflat în faza de dizolvare. Nu s-a publicat în MO, hotarârea de dizolvare, aceasta se va produce după data de ... (vezi toată discuția)
Inchidere societate nelunelu68 nelunelu68 am o societate comerciala infiintata in ianuarie 2011 si nu am avut nici o activitate daca as dori sa o inchid ce demersuri trebuie sa fac (vezi toată discuția)