avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fumat in scara blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fumat in scara blocului

Buna ziua,

Am o nelamurarie : fumatul in scara blocului este legal?

M-am mutat de curand intr-un apartament nou. In blocul respectiv exista un fel de gasca de cocalari care fumeaza si consuma bauturi alcoolice si sparg seminte in scara blocului. Acest lucru se intampla destul de des, de 4 ori pe saptamana. Vara trecuta faceau acest lucru afara, acum ca a venit iarna sunt in scara. Si-au varsat si cafelele pe peretii din scara si au murdarit peretii. Am vorbit cu presedintele si i-am explicat ce se intampla si a tratat cu mare indiferenta problema, ba chiar mi-a zis ca nu are ce sa le faca si ca daca nu imi place de ce mi-am cumparat apartament in blocul respectiv.

Se poate face ceva legal impotriva acestor oameni ?

Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Ianuarie 2014
FantastiqueJaques, utilizator
Cel mai recent răspuns: cavallis , utilizator 16:46, 15 Ianuarie 2014
Presedintele dvs. trebuie schimbat. La vreme lui o fi fost cocalar, deci...
Reclamati situatia la politistul de sector(in 2 ex., cu nr. de inregistrare, pe ex. dvs. sa apara nr. de inregistrare de la sectie), insa vreau sa va sfatuiesc sa nu o faceti singur, ci impreuna cu mai multi proprietari deranjati de aceasta situatie.
„Baietii” nu au ce face, scoala-nu, job-nu si-atunci ce le-a ramas: traiul de azi pe maine, pe spatele parintilor si unde sa se duca mai aproape - pe casa scarii, unde de bine de rau este cald, semintele sunt ieftine, mai o cafea de 1 leu, o tigara si bancuri... Daca ar fi ceva de capul lor ar merge intr-un club, intr-o biblioteca, dar de unde atatea preocupare...
Succes!
Multumesc pentru raspuns. Am luat in considerare aceasta varianta, insa chiar dl.presedinte mi-a sugerat sa " nu imi pun in cap vecinii si sa nu chem politita". Eu sunt noua in bloc si stau singura. Mi s-a parut foarte ciudat ca au sustinerea lui si ca nimeni din bloc nu pare sa fie deranjati de ei, desi am vazut ca multi locatari au familii si copii si cred ca ar trebuii sa ii derajeze zgomotele sau fumul sau mizeria pe care acestia o lasa in urma.
Cu toate astea, cred ca va trebui sa fac o plangere la politie doarece vad ca nimeni nu ia atitudine.
In situatia Dumneavoastra , ar trebui sa urmati sfaturile Domnului Grecu , pentru ca pe ceilalti nu ii intereseaza si " incomodeaza " ce credeti ca ar trbui sa faceti ?
Imi pare rau , dar asta este situatia , va intreb : cand v ati mutat in acel apartament nu cunosteati problema ? iar fumatul ,nu este nici legal nici ilegal , tine de cultura fiecaruia si cum la noi aceasta " lipseste cu desavarsire "...
Sfatul si al meu ar fi : mare , mare grija ce doriti sa faceti , poate altcineva are alte idei .
Evident ca nu stiam de aceste obiceiuri, alfel nu as fi cumparat.
Astfel de manifestari s-au produs si inca se mai produc in alte locuri/blocuri. Si noi am avut de-aface cu ele. Le-am stopat numai cu ajutorul organelor de politie si prin discutii foarte serioase purtate cu parintii acestor copii. Nu mai stiu daca v-am spus, dar nu trebuie ca numai dvs. sa va implicati pentru ca intr-adevar este greu. Presedintele se teme, este mai in varsta, are o masina in parcare carui i se pot deteriora oglinzile sau dezumfla cauciucurile, dar apelati la vecinii dvs., mai sunt unii care trebuie doar sa-i „starniti”... Cum spuneam, cu eforturi conjugate, se poate rezolva.
Mult succes!

Alte discuții în legătură

Problema spatiu comun ana_ioana ana_ioana Buna ziua! Ma numesc Ana si am o problema cu unul dintre vecinii mei. Respectivul fumeaza in scara blocului si tot fumul de tigara intra in garsoniera mea. Eu ... (vezi toată discuția)
Probleme vecini biasimeon biasimeon Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema care ma afectează de aproximativ doi ani si nu stiu cum sa procedez. Acum doi ani de zile m-am mutat cu ... (vezi toată discuția)
Cum sa procedez in aceasta situatie ? androidu androidu Salut forum. La bloc ma confrunt cu o problma de bun simt , de rea vointa din partea omului de servici mai ales, adica tine usa de la intrarea in bloc pe vreme ... (vezi toată discuția)