avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum sa procedez in aceasta situatie ?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum sa procedez in aceasta situatie ?

Salut forum. La bloc ma confrunt cu o problma de bun simt , de rea vointa din partea omului de servici mai ales, adica tine usa de la intrarea in bloc pe vreme racoroasa chiar si cind e ger afara. L am rugat de enori sa nu o mai deschida dar nu intelege pentru ca eu am un perete chiar pe casa scarii la parter si tot timpu e rece din aceasta cauza.Anul trcut blocu a fost reabilitat termic dar eu sint dezavantajat. In loc sa am confortul dorit, din cauza acestui locatar, am de suferit. Zice ca aeriseste. Dimineata cind plec la servici usa e deschisa , cind vin usa e deschisa , azi la fel. Ma gindesc ca vine iarna si usa va sta tot deschisa. Mai are si sistem de inchidere! El are la parter dupa scara o cosmelie unde sta aproape toata ziua acolo bea ,fumeaza dar tine si usa deschisa. Sa inteleg ca face intentionat sau omu e cu capu? Pina acum nu am facut scandal dar ma calca pe nervi. Am vorbit si cu presedintele dar de geaba. Ce sa mai fac ? Ma gindesc sa trimit politia locala in timpul zilei si daca gaseste usa deschisa si el acolo sa i puna in vedere.
Cel mai recent răspuns: tarkan , utilizator 22:47, 27 Octombrie 2014
Ati incercat si o solutie mai putin "galagioasa (cu sirene si politie)", adica sa hotarati mai multi proprietari ca este interzis fumatul si consumarea de bauturi alcoolice in scara sau pe holurile blocului si sa puneti afis in care sa se explice riscurile si sanctiunile?
Apoi alt anunt mare in care invitati pe cei care intra in bloc sa inchida usa pentru a preintampina intrarea persoanelor nedorite (de exemplu certate cu legea, hotii, drogatii, etc.) ?
İncercati si vedeti ca se vor schimba lucrurile. İar presedintele blocului sa ii puna in vedere ca daca mai consuma alcool in timpul serviciului, i se taie din bani.
"Fumatul pasiv dauneaza sanatatii" poate fi afisat la intrare. Este o masura profilactica foarte buna, doriti binele tuturor nefumatorior care intra pe acea usa de bloc.
faceti o sesizare si la ITM , sa vina si sa-l prinda beat .
asa o sa scapati de el definitiv .
Am pus si afise dar dupa doua zile dispar. Iar ITM de ce sa vina ca nu are carte de munca ! Dar fumatul e interzis in scara blocului ? Stiam de bautura !
Pai, daca administratia blocului nu se implica si "protejeaza" acest specimen, o puteti face sa se implice!
Faceti o cerere scrisa cu numar de inregistrare sa doteze acea "coşmelie" cu extinctor, sa ii faca un burlan de aerisire, ca sa poata fuma omul in liniste si in siguranta, sa nu care cumva sa scape tigarea aprinsa prin gunoi (ca parca se ocupa de curatentia blocului, nu?), acum depinde si de vecinii dumneavoastra daca sunt deranjati sau nu de "omul de servici", care face mai mult deranj decat curatenie.
Nu este ironie, multi ne confruntam cu asa ceva, la mine a durat ceva timp pana s-a rezolvat (adica pana s-a suparat un vecin rau de tot si a chemat pompierii si pe cei de la gaze sa constate neregula, de a primit administratia blocului o mare amenda pentru acea "cosmelie fumagioasa").
Totusi, daca va mentineti pe pozitie, vorbiti cu administratorul si acest aspect, posibilitatea de a primi amenzi nedorite.
Sau mai exista o posibilitate, sa montati la usa un arc metalic, care nu permite usii sa stea deschisa. Dar aveti grija ca nu cumva "omul de servici" sa se loveasca in tangajul sau spre locul de fumat si de baut si sa fie "accident de munca"...ca doar nu are contract de munca sau prestari servicii, nu? #-o
Ultima modificare: Vineri, 24 Octombrie 2014
tarkan, utilizator
cu atat mai bine daca nu este angajat...
o sa primeasca cineva amenda ca pasuieste ceva ce nu este bine vazut de ceilalti locatari .

Alte discuții în legătură

Problema spatiu comun ana_ioana ana_ioana Buna ziua! Ma numesc Ana si am o problema cu unul dintre vecinii mei. Respectivul fumeaza in scara blocului si tot fumul de tigara intra in garsoniera mea. Eu ... (vezi toată discuția)
Fumat Bolo77 Bolo77 Buna ziua! Locuiesc la parter, intr-un bloc cu 3 etaje si in fiecare zi mai multi vecini de la etajele superioare ies pe scarile blocului si fumeaza ca-n ... (vezi toată discuția)
Burlanul de la hota vecinului SilviaNe SilviaNe Buna ziua, de mai bine de doi ani ma confrunt atat eu cat si copilul meu mic, cu o problema creata de vecinul de deasupra. Mai exact si-a montat burlanul de la ... (vezi toată discuția)