Confruntat fiind cu situatia de a avea permisul suspendat de curind si studiind optiunile pe care le am pentru a-mi recupera permisul am dat peste urmatoarea afirmatie:
"6.Ordonanta 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor prevede ca agentul care constata contraventia se numeste agent constatator. Agentul constatator este si cel care aplica sanctiunea, altfel procesul-verbal este lovit de nulitate absoluta. Deci, daca un agent constata contraventia, dar procesu-verbal este intocmit de un alt agent (situatia in care se transmite viteza prin statie), procesul-verbal este nul, nu are nici o valoare si in urma contestatiei dvs. instanta il va anula, va anula si amenda si punctele."
Citind Ordonanta 2/200, actualizata pina la data de 27.04.2007, nu am gasit un suport concret pentru afirmatia de mai sus.
Poate cineva confirma/infirma/lamuri afirmatia in cauza?
In cazul depasirii vitezei constatata cu ajutorul unui aparat radar agentul constatator este cel care opereaza aparatul radar. Acesta nu poate opri conducatorul care a depasit viteza legala pentru zona respectiva. Acesta comunica datele de identificare ale autovehiculului, iar un alt agent de politie opreste autovehiculul, cere confirmarea vitezei prin statie si intocmeste procesul verbal si aplica sanctiunea (retinere permisului de conducere daca este cazul). Prin motivul pe care il invocati nu determina nulitatea procesului verbal de contraventie.
ing. Ioan Ciobanu
Radar in mers
Spin265
Buna ziua. Mergeam prin localitate cu viteza de 80km/h cand de pe contrasens de deplasa un autoturism de politie berlina. Dupa ce am ajuns acasa, fiind din ... (vezi toată discuția)