Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi, pe viitor sunt dispusa sa platesc un consultant credite pentru a ma indruma sa rezol o situatie care a devenit destul de apasatoare pentru mine.
Parintii mei mi-au lasat un apartament - eu sunt singurul copil; nu mi-au facut acte pe el doar ca ei au plecat.
Intre timp au facut un credit de nevoi personale de 14000Euro cu dobanda variabila.
La un moment dat creditul nu s-a mai putut plati si au inceput sa curga somatii, amenintari, telefoane la vecini. Atunci m-am interesat despre ce e vorba si am aflat ca la banca se acumulase o datorie de 2800 Euro + un sold de achitat de 15000Euro.
De frica sa nu-mi ia banca apartamentu am inceput eu sa platesc ratele cam 250euro / luna.
La inceputul lui ianuarie am hotarat cu tata sa merge la banca sa facem o intelegere cu ei in sensul achitarii unei sume lunare astfel incat sa ajungem la zi.
La banca era sa lesin fiindca am aflat ca datoria a fost executata, nu se mai poate face nimic, nimic; ne-au predat catre executor si sa luam legatura cu acesta
Ne-a dat o adresa si un nr de telefon al executorului.
Instant am sunat acolo, mi-au spus ca sunt foarte aglomerati, ca nu ne pot primii in ziua respectiva, ca ne vor contacta ei.
Am sunat din nou si i-am rugat sa ne primeasca cat mai repede fiindca vreau sa ajungem la o intelegere omeneste ca sunt dispusa sa platesc ; m-au intrebat sec daca toata suma?! Le-am spus ca nici macar nu stiu care este suma care o am de plata fiindca cei de la banca nu mai vor sa ne dea nicio informatie; ultima data stiam ca avem de plata in jur de 16.000 E
Nu pot plati aceasta suma odata cu nu am de unde insa vreau sa ne intelegem la o suma rezonabila eventual putin mai mare decat rata de la banca.
Sunt foarte speriata si dezorientata de situatie.
Aceasta suma nu o pot plati in 1, 2,3 rate ci aproximativ 250euro pe luna.
Daca ar fi sa-i puna poprire tatalui pe salariu, nu au cum sa-i opreasca mai mult de 120 euro; eu le-as propune sa le dau 250e si sa mai scada putin din datorie.
Credeti ca as putea negocia cu ei; ce sanse am sa-mi execute apartamentul dat finndca vreau sa le platesc. Le voi trimite si o notifiare in scris daca nu ajung la o intelegere cu ei.
Apartamentul nu se poate executa silit, intrecuta debitorul (adica dvs) nu sunteti si proprietarul apartamentului, ci parintii dvs; asadar, din punctul acesta de vedere stati linistit! Vi se poate executa insa alte bunuri aflate pe numele dvs (ex: masina, bunuri mobile etc) sau se poate face poprire pe salariu (1/3 din salariu sau maxim 1/2 din salariu daca sunt mai multe credite).
[editat de moderator-nu mai citati mesajele anterioare, multumesc]
se pare ca nu ati inteles ori eu nu m-am exprimat bine:
Atat creditul cat si apartamentul in care stau eu este pe numele parintilor; practic pe ei ii executa dar pe mine ma dau afara.
Ratele am inceput sa le platesc eu de frica.
Se poate scoate apartamentul la licitatie daca nu gasiti intelegerea executorului; puteti incerca insa si o intelegere (concretizata in scris-este cel mai bine!) pentru plata sumei restante in rate intr-un cuantum mai mare, asa cum v-ati gandit si dvs! Depinde de cum va veti intelege cu executorul!
Stiu ca exista si aceasta posibilitate, ce m-ar interesa sas stiu care este ordinea de executie; salariu, casa sau alte bunuri sau se trece direct la bunuri.
Scoaterea la licitatie se face asa pur si simplu fara o instiintare prealabila, fara hotarare judecatoreasca?!
nu esita niste legi? executorul are putere deplina si hotaraste in ce mod face executarea?
Conform Codului de procedura civila, creditorul are deplina alegere de a alege care este cea mai sigura metoda de a-si recupera datoria -executare imobiliara, executare mobiliara sau poprire (pe oricare din bunurile debitorului-imobile sau mobile sau pe salariu).
Executare silita
adynut
Buna ziua vreau sa ma ajutati si pe mine daca se poate intr-o anumita situatie,o situatie disperata as spune.acum cativa ani parintii mei au luat un credit de ... (vezi toată discuția)