Buna ziua. Am si eu o problema. Am o linie de credit luata pe societate de 25000 euro. Anul trecut banca nu a mai vrut sa-mi prelungeasca linia de credit si mi-a transformat-o intr-un fel de imprumut cu rate , dar platesc si dobanda specifica liniei. Astfel rata e 400 euro si dobanda 250euro....o suma foarte mare pe care nu o mai pot suporta. Pana acum am platit la timp toate ratele si comisioanele dar nu cred ca o sa mai pot plati mult timp. Am si un BO avalizat in nume propriu , iar pe societate am o masina care o am gaj la ei. Ce se poate intampla daca nu mai reusesc sa platesc ratele? Cu cei de la banca nu stiu daca pot sa ajung la o intelegere privind reesalonarea..... Specific ca am o casa pe numele meu si cineva m-a sfatuit sa o vand mamei mele sau altcuiva pe acte , ca in caz de executare sa nu aiba banca ce sa ia. Se poate face asa ceva ???? Si presupunand ca se poate daca o vand cuiva si raman fara nimic pe numele meu ce se va intampla ???:">
Banca nu putea sa va "transforme" contractul , fara acordul dvs. Incercati reesalonarea cu banca , se prefera aceasta modalitate decat sa ramana cu niste bunuri pe care le va vinde greu.Atentie la bunurile pe numele dvs.(daca ati garantat cu ele).In caz ca sunteti insolvabil va pot pune poprire pe venituri.
da...eu am fost de acord atunci cu transformarea deoarece banca zicea ca altfel imi baga la plata BOul si voi fi cercetat pentru inselaciune. De garantat am garantat indirect prin avalizarea BO.
Cei de la banca v-au pacalit! nu era nici o inselaciune! Era pur si simplu imposibilitate de plata si banca ar fi executat garantiile! Daca nu veti mai avea alte bunuri pe numele dvs banca va executa garantiile iar pentru diferenta va cesiona creanta catre o firma de recuperari creante! Oricum , se va prescrie intr-un numar de ani si datoria , asa ca nu au tehnic ce sa va faca daca nu veti mai avea alte bunuri sau venituri pe numele dvs!
B-)
Transformarea unei linii de credit intr-un credit cu rate este un lucru care se practica si de cele mai multe ori ajuta pe cei in dificultatea. In majoritatea cazurilor de care am auzit, o linie presupune o singura scadenta a sumei integrale si transformarea in credit cu rate da posibilitatea unei rescadentari.
Prin avalizarea biletului erati garant personal asa incat situatia nu era cu mult diferita fata de ceea ce este acum.
Introducerea biletului la plata dadea posibilitatea bancii sa va urmareasca pe d-voastra in solidar cu societatea ceea ce se poate intampla si acum.
NU cred ca prin rescadentare v-ati creeat o situatie mai grea decat daca ati acceptat si alte clauze contractuale .
Casa d-voastra putea fi urmarita si anterior semnarii si poate fi urmarita si acum.
Daca nu o sa mai aveti nimic pe numele d-voastra nu au ce sa va faca, dar trebuie sa aveti in vedere ca pot cerere ca anularea actelor de vanzare facute in dauna creditorilor.