avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Sfarsit indemnizatie cresterea copilului pe 2 ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Sfarsit indemnizatie cresterea copilului pe 2 ani

Buna ziua!In februarie 2014 imi expira perioada de cresterea a copilului pe 2 ani .Astfel care sunt obligatiile angajatorului?Specific ca am avut inainte de a intra in concediu loc de munca in judetul Harghita pe teren care a fost desfiintat .Angajatorul isi desfasoara acum activitatea numai in zona BUCURESTI.
In cateva idei imi puteti preciza drepturile mele?
Cel mai recent răspuns: adrianabereczki , utilizator 15:33, 31 Ianuarie 2014
buna ziua .revin cu detalii privind situatia mea.
Dupa lungi telefoane m-a contactat firma angajatoare si mi-au specificat ca imi ofera un loc de munca cam la 150 km de casa pe un post fara alte avantaje.eu am refuzat clar telefonic intrucat am un copil acasa de 2 ani.
Care e procedura care ar trebui urmata in urma acestu refuz pentru a beneficia de somaj???
Merg mai departe cu cerere depusa pentru incetarea suspendarii contactului indiv. de munca ...ei imi ofera acest post...eu refuz si uite asa ajungem unde trebuia?ca am auzit ca daca e acordul partilor pentru aceasta varianta de acordarea somajului eu nu voi beneficia de somaj:">
Specific ca pe 24 februarie expira Concediu Crestere Copil si eu doresc continuitate in acte .
In cazul in care postul detinut anterior intrarii in CCC nu mai exista , angajatorul are obligatia de a va face revenirea pe un post echivalent celui detinut anterior intrarii in CCC.

Niciun text de lege nu face referire la acordul salariatului. Acordul salariatului se solicita in cazul in care se modifica c.i.m.

Încetarea contractului individual de muncă prin acordul părţilor exclude posibilitatea fostului salariat de a beneficia de indemnizaţia pentru şomaj.
1. Daca va ofera un alt loc de munca (altul decat cel prevazut in contractul individual de munca = CIM) atunci trebuie sa incheie un act aditional la CIM prin care se modifica locul de munca.

2. - Acest act aditional trebuie semnat si de dvs..
- Daca nu sunteti de acord cu modificarea CIM nu semnati actul aditional si atunci angajatoru trebuie sa va concedieze cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si in acest caz veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
multumesc foarte mult!

Alte discuții în legătură

Reintoarcere din concediu crestere copil Adriana2000_2012 Adriana2000_2012 Buna ziua, In luna noiembrie as vrea sa ma intorc la serviciu dupa concediu de crestere copil de pana la 1 an, insa, din cate am auzit, seful vrea sa ma ... (vezi toată discuția)
Revenire din cic mirelahanganu mirelahanganu Buna ziua, Va rog sa mi spuneti ce se intampla in cazul in care la revenirea din CIC postul meu nu mai este disponibil ( este alta persoana angajata ). ... (vezi toată discuția)
Incetare concediu crestere copil ghiuream@yahoo.com ghiuream@yahoo.com De la firma mi s-a spus ca firma nu este inchisa ei doar si-au restrans activitatea si mi s-a spus ca dupa reluarea activitatii din concediu crestere copil am ... (vezi toată discuția)