avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Cum poate fi platita o persoana pentru munci ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Cum poate fi platita o persoana pentru munci necalificate intamplatoare la bloc?

Incepand cu 1 noiembrie 2013 lit ''j'' din L.152/15.04.2011 privind zilierii a fost abrogata.Noi ne foloseam de prevederile acestei legi si ale acestui articol atunci cand aveam activitati necalificate de curatenie sau intretinere cum ar fi: curatenie la subsolul blocului,tuns iarba de pe spatiul verde al blocului,varuit copaci,scos pisici moarte din subsol,carat geamuri armate inlocuite pe scara blocului,etc. Bineinteles ca respectam intocmirea registrului de zilier si-l prezentam la termenul stabilit de lege la ITM si plateam impozitul.Este drept ca aceste treburi le-a facut un amarat de om ,aproape boschetar,fara serviciu , in varsta de aproximativ 55 de ani si probabil fara calificare profesionala si de care ne mai milostiveam in felul acesta cu cate o trebusoara pentru care primea bani.Acum am mai avea nevoie de serviciile lui si el de noi ,dar nu avem nicio posibilitate de plata. Imi poate spune cineva ce s-ar putea face? Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:03, 13 Ianuarie 2014
Avand in vedere eventualele riscuri ,este o situatie similara activitatii femei de serviciu,
ingrijitorului,fochistului,etc
Anterior exercitarii responsabilitatii functiei negociate si asumate,cu minimum 30 de zile inainte de inceperea efectiva a activitatii, asociatia de proprietari trebuie sa obtina de la ITM autorizatia de functionare din punct de vedere al securitatii si sanatatii in munca.
Se va efectua examenul medical de medicina muncii al lucratorului/prestatorului activitatii, cu minimum 24 de ore inainte ca acesta sa demareze munca
Masurile tehnice, organizatorice, igienico-sanitare necesare desfasurarii activitatii cu lucratori,se concretizeaza, in raport de prestatie
Organizarea activitatii de sanatate in munca presupune : fisa de instruire in domeniul securitatii si sanatatii in munca ,-consemnarea si realizarea efectiva a instruirii la angajare a lucratorului, -evaluarea riscurilor pentru securitatea si sanatatea lucratorilor pe locuri de munca si meserii ,-intocmirea planului de prevenire si protectie al asociatiei, pe baza evaluarii riscurilor pentru securitatea si sanatatea lucratorilor pe locuri de munca ,
-intocmirea de norme/instructiuni proprii de securitate si sanatate in munca, specifice activitatii desfasurate de lucratori -pentru curatenie, lucru la inaltime ,manipulare produse corozive,noxe,etc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa instructaj ssm si su pentru zilieri iulia0505 iulia0505 ma poate ajuta cineva cu o tematica pentru fisa de instructaj ssm si SU pentru zilieri ( in cazul meu promoter/hostess)? Multumesc (vezi toată discuția)
Minuta de informare dpdv ssm anterior angajarii Stefan stefanut Stefan stefanut Ma puteti ajuta va rog cu un model de minuta pentru informarea personalului ce urmeaza a fii angajat dpdv al SSM ( in care voi informa persoana ce urmeaza a ... (vezi toată discuția)
Ssm pentru o asociatie de proprietari narciisa narciisa Buna seara, Am rugamintea sa imi comunicati daca si la nivelul unei asociatii de proprietari este necesar sa fie indeplinite formalitatile pentru medicina ... (vezi toată discuția)