avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Inmatriculare definitiva - ajutor!!
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Inmatriculare definitiva - ajutor!!

Acum ceva timp(in 2007) am cumparat din Olanda un auto.Datorita taxei de prima inmatriculare excesive nu am inmatriculat-o nici pana in ziua de azi.In Mai 2007 am avut nr rosii(30zile) si in Decembrie 2008(25.12.2008-23.01.2009) alt set de numere rosii. Intre timp am facut toate actele ce se cereau: carte identitate ,revizie(inca valabila),asigurare(valabila), identificare RAR(valabila), traduceri,omologare,acte originale. In decembrie 2008(pe ultima suta de metri) am platit si taxa de prima-inmatriculare.Toate actele-s la zi,pe numele meu. NU am inregistrat-o la Circa Financiara(auto stat in garaj). Acum am gasit sa o vand, si as dori va rog sa stiu care sunt pasii pt a face acest lucru.
Intrebare:
1.Mai pot lua acum numere rosii?? De cate ori anu asta??? Exista tot felul de variante: ba ca se dau de maxim 3ori(90zile) pe an; ba ca maxim de 3ori pana la prima inmatriculare definitiva etc. Care e varianta actualizata????
2.La vanzare(in afara de actele masinii si de contractul de vanzare-cumparare si toate cele) in fisha de inmatriculare va trebui viza de la Circa Financiara a vanzatorului?????? Avand in vedere ca inmatricularea se face in baza actelor de provenienta(Olanda) fiind prima inmatriculare in RO. :sorry:
3.La inmatricularea efectiva, la ghiseu pot aparea probleme pt cumparator?? avand in vedere ca.. taxa de poluare,asigurarea,omologarea,traducerile,identificarea sunt pe numele meu - vanzator

multumesc.
Cel mai recent răspuns: caddy1222 , utilizator 12:01, 12 Aprilie 2009
SALUT,LA DEPUNEREA ACTELOR DOSARUL VA FI RESPINS,NOUL CUMPARATOR VA TREBUI SA PLATEASCA DIFERENTA DE TAXA,DEORECE EA S-A SCHIMBAT,, INITIAL AR FI BINE SA O TRECI PE NUMELE TAU SI APOI ,CUMPARATORUL SA O TRANSCRIE DIRECT
:O Nu prea are logica ce spui tu: taxa a fost platita,calculatia sa facut dupa actele masini noxe,vechime,euro avand ca baza seria sasiu serie c.i.v. si nu dupa varsta mea sau ce mananc eu etc. Eu sunt trecut cu nume-platitor. Logica spune ca nu mi iau numere pt mine gen imprimeu, ci pt auto in cauza oricare ar fi utilizatoru ulterior...catel.purcel, bunica, amanta.
Oricum, multumesc pt parere.
Numere rosii mai poti scoate in 30 de zile ...atat nu 3 luni .
Daca vrei sa vinzi masina ... noul proprietar tre sa faca RAR si toate hartiile din nou .
Daca ai taxa de inmatriculare platita chiar nu mai tre' sa mai faci mare lucru .
Cel mai bine ar fi sa o inscri pe numele tau si chiar daca vrei sa o vinzi o sa iei alt pret pe o masina inmatriculata decat pe una cu numere rosii .
Bafta cu masina =D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, dacă cumperi o mașină de la o companie care aduce ... Cole86 Cole86 Buna ziua, dacă cumperi o mașină de la o companie care aduce mașini din străinătate,când trebuie sa îți elibereze certificatul fiscal: pe loc sau ... (vezi toată discuția)
Taxa de mediu lucian1980 lucian1980 Vreau sa cumpar o masina dar ma ca ia frisoane cand ma gandesc la taxa de mediu. Normal ca masina vreau sa o transcriu pe numele meu chiar daca e ... (vezi toată discuția)
Refuz inmatriculare masina sua - merita sau nu sa merg in instanta? Zbona Zbona Buna, V-as ruga sa imi spuneti daca am vreo sansa in instanta de castig referitoare la urmatoarea problema: Anul trecut 2018 Februarie am achizitionat o ... (vezi toată discuția)