avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Vandalizare masina langa bloc
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Vandalizare masina langa bloc

Expun situatia pe scurt.

Acum 2 zile seara pe la 21:00 incerc sa parchez dar imi gasesc locul ocupat de un necunoscut.
Opresc temporar pe un alt loc cat sa-mi duc fetita de un 1 an in casa si sa-i dau hainutele groase jos.
Totul a durat cam 10 - 15 minute max pentru ca m-am uitat la ceas.

Cand ma intorc, vecinul caruia i-am blocat masina, se intorsese acasa si era plin de... emotii.
Dau sa-i explic situatia dar sub efectul nervilor nu doar ca nu aude ci ma si ameninta terminand cu 'lasa ca ai sa ma cauti tu pe mine'.
Plec fara sa ma uit la masina mea, sa parchez intr-o parcare apropiata si imi aduc bagajul ramas.
Stiind ca in trecut mi-a fost lovita masina acolo ma intorc sa o mut din nou in spatele unui bloc vecin unde o mai parchez cand raman fara loc.

A doua zi (ieri) imi gasesc masina cu o urma de lovitura in portbagaj, fara stergatoare si cu apa cu mizerie (zoaie) turnata pe parbriz.

Pana acum am facut urmatoarele lucruri:
1. mi-am mutat masina pe locul meu
2. i-am lasat respectivului un biletel (mai mare) in care i-am explicat politicos intreaga situatie plus o invitatie la o discutie pe tema furtului si vandalizarii.

Mentionez ca:
1. am 0% dovezi/probe legale care sa-l invinuiasca pe respectiv. Exista o camera video in acel loc dar e indreptata in directia opusa.
2. nu am alarma pe masina

Iar conform zicalei ceasul rau, pisica neagra, nu am pus avariile, nu aveam un numar de mobil in masina, iar copilul mi-a plans tot drumul la intoarcere.
Deci e de inteles (cred eu) de ce am uitat de avarii.

Ce credeti ca ar trebui sa fac in continuare?
Art. 217
Distrugerea
Distrugerea, degradarea ori aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun aparţinând altuia sau împiedicarea luării măsurilor de conservare ori de salvare a unui astfel de bun, precum şi înlăturarea măsurilor luate, se pedepsesc cu închisoare de la o lună la 3 ani sau cu amendă.
În cazul în care bunul are deosebită valoare artistică, ştiinţifică, istorică, arhivistică sau o altă asemenea valoare, pedeapsa este închisoarea de la unu la 10 ani.
Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare a unei conducte petroliere sau de gaze, a unui cablu de înaltă tensiune, a echipamentelor şi instalaţiilor de telecomunicaţii sau pentru difuzarea programelor de radio şi televiziune ori a sistemelor de alimentare cu apă şi a conductelor magistrale de alimentare cu apă, se pedepsesc cu închisoare de la unu la 10 ani.
Dacă distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare se săvârşeşte prin incendiere, explozie ori prin orice alt asemenea mijloc şi dacă rezultă pericol public, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 15 ani.
Dispoziţiile prevăzute în alin. 2, 3 şi 4 se aplică chiar dacă bunul aparţine făptuitorului.
Dacă bunul este proprietate privată, cu excepţia cazului când acesta este în întregime sau în parte al statului, acţiunea penală pentru fapta prevăzută în alin. 1 se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vandalizarea autoturismului hsimona hsimona va rog sa ma ajutati cu legi din ro care ma apara impotriva vandalizarii masinii de catre vecinii rau intentionati.au aruncat intentionat cu cani si borcane in ... (vezi toată discuția)
Acuzatia de distrugere norbert84 norbert84 Se poate actiona in judecata o persoana sub acuzatia de distrugere, in cazul in care a avariat 6 autoturisme aflate in parcare? Pe langa asta, autorul ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa pentru distrugere george979 george979 Buna seara acum 2 zile am rupt intentionat oglinda retrovizoare a unei masini am fost dus la politie pentru a da declaratie si am fost trimis acasa . as vrea ... (vezi toată discuția)