avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... litigiu ajofm
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

litigiu ajofm

am fost concediat miam gasit singur de munca si am apelat ag de somaj pentru a primi ajutoru de reintegrare fiind persoana peste 45 ani in acelas timp am deschis ac in instanta cu fosta societate si am cistigat si la fond si la apel am primit despagubiri si reangajare .am primit bani de la fosta societate mau reangajat si tot atunci am demisionat continuindumi activitatea la noua societate .acum ag de integrare profesionala ma somiaza sa restitui intreg ajutoru de reintegrare pe care lam primit .va multumesc
Cel mai recent răspuns: redinciucconstantin , utilizator 20:39, 13 Ianuarie 2014
1. Despre ce "ajutor de reintegrare" este vorba?

2. - Cred ca este vorba de indemnizatia de somaj.
- In acest caz trebuie sa restituiti indemnizatia de somaj daca prin hotarare judecatoreasca ati primit salariile pe perioada de la concediere si pana la reangajare.
- Nu puteti beneficia in acelasi timp si de salariu si de indemnizatie de somaj.
Ultima modificare: Luni, 13 Ianuarie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
ajutor de reintegrare findca eu miam gasit de munca si am peste 45 ani dar am continuat activitatea la scietatea pentru care am primit ajutoru de reintegrare profesionala
1. Cand ati primit acest "ajutor de integrare" l-ati primit in baza unei decizii a AJOFM din care ati primit un exemplar si dvs.

2. Uitati-va pe decizie si vedeti in baza carui articol din Legea 76/2002 vi s-a acordat acest ajutor.

ar 85 legea 76/2002 privind stimularea persoanelor marginalizate datorita virstei in cautarea unui loc de munca ceva de genul asta
revin cu precizarea e specificat si art72 al1 leg 76/2002

Alte discuții în legătură

Angajare in timpul somajului bucur mihaela bucur mihaela Este adevarat ca un somer, care dupa 6 luni de somaj, se angajeaza ,fara ajutorul fortelor de munca, m ai beneficiaza inca 6 luni de 30% din somaj. Stiti ceva ... (vezi toată discuția)
Somaj 30% Zita Pop Zita Pop Cum se poate beneficia de somajul de 30% daca initial contractul individual de munca a fost facut pe termen limitat de trei luni, si dupa o saptamana s-a facut ... (vezi toată discuția)
Angajare din somaj bn78nic bn78nic Sunt in somaj ce beneficii am daca ma angajez? (vezi toată discuția)