avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rog sfat pentru Rezilierea contractului de intretinere ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rog sfat pentru Rezilierea contractului de intretinere cu uzufruct viager

Suntem tineri casatoriti si avem in intretinere o batrana. Dansa, de o vreme ne face probleme si pune presiune asupra noastra. Mntionez ca noi indeplinim toate clauzele contractuale: platim toate facturile de intretinere, o ducem/aducem la doctor sau unde vrea ea cand e cazul, curatenie etc., am facut si renovari la casa.
In urma acestor presiuni si stresului zilnic am hotarat sa o lasam sa isi vada ea de viata si sa ne mutam altundeva.
Dorim sa reziliem contractul intr-un fel amiabil, noi nu avem pretentia la nici un fel de despagubire, pur si simplu fiecare sa isi vada de drum. Poate dansa va dori sa apeleze la altcineva, noi nu vrem sa ii stam in cale.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat in aceasta problema.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Ginulici , utilizator 10:38, 3 Martie 2014
Buna ziua,

Nu este reziliere ci denuntare unilaterala. Ce prevede contractul ? Puteti denunta unilateral?
Discutati cu batrana si faceti un act aditional la contract in care decideti incetarea contractului. Daca nu e de acord, nu mai prestati intretinere . va fi nevoita ea sa va dea in judecata ca sa se rezilieze contractul.
Multumesc pentru raspuns.
Citez din contract: " In caz de neindeplinire a obligatiilor de mai sus( curatenie, hrana, facturi, medicamente...etc, toate necesare traiului) de catre beneficiarii-intretinatori, eu, transmitatoarea-intretinuta, sunt in drept, conform art. 1020 si art. 1021 Cod civil, sa cer rezilierea prezentului contract, fara somatie prealabila sau punere in intarziere, caz incare beneficiarii-intretinatori nu vor putea cere restituirea contravalorii prestatiilor executate deja, ci numai contravaloarea eventualelor imbunatatiri aduse imobilului descris mai sus, prrzenta clauza constituind un pact comisoriu de cel mai inalt grad."
In cazul nostru care ar fi cea mai fericita solutie ?
Nu stiu daca fericita, dar ar fi o solutie daca lucrurile stau asa cum spuneti.
Deci sa inteleg ca exista doua variante de rezolvare:??? :
1. De comun acord facem un act aditional la contract in care se decide incetarea contractului.
2. Nu mai prestam intretinere si va fi nevoita ea sa ne dea in judecata ca sa se rezilieze contractul (in acest caz noi vom avea ceva cheltuieli? poate sa ceara ceva despagubire, daune etc. )

Sper sa nu va stresez cu intrebarile dar vreau sa ma informez cat mai clar inainte de a face un pas.

Stima
Rezolutiunea contractului de intretinere cu drept de uzufruct viager poate fi ceruta de catre intretinut , instantei de judecata, in cazul in care este nesocotita obligatia legala de intretinere, detaliata in contract.

Neindeplinirea obligatiei contractuale ce ii incumba trebuie sa fie dovedita cu martori , inscrisuri , interogatoriu.

Altminteri , daca este valabil incheiat, contractul de intretinere nu poate fi lipsit de efectele sale.

Alte discuții în legătură

Reziliere contract cablu canal s yo_nelutzu1977 yo_nelutzu1977 am un contract cu firma de cablu canal s din februarie 2010 pina in februarie 2011 acum 3 luni am facut cerere de reziliere fiind cu plata la zi,nici pina azi ... (vezi toată discuția)
Contract prestari servicii la asociatia de proprietari fara reziliere ! Lupulescu Robert Curatenie Blocuri Lupulescu Robert Curatenie Blocuri Buna seara, vreau sa va prezint urmatoarea situatie : -la data de x am incheiat in forma scrisa un CONTRACT de prestari servicii cu Asociatia de Proprietari z ... (vezi toată discuția)
Incetare contract raduaw raduaw Buna,acum cateva luni 1,2 am auzit ca sa introdus o lege in Romania prin care clientul poate renunta la un abonament/contract indiferent daca e incheiat pe ... (vezi toată discuția)