avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi

Joi, 15 mai, are loc evenimentul - Sediul fix și sediul permanent: Controverse, clarificări și soluții pentru companii. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inregistrare contabila achizitie teren+constructie
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inregistrare contabila achizitie teren+constructie

Buna ziua,
Vom achizitiona un teren+constructie in valoare de 170000 ron
am primit factura proforma cu aceasta valoare
am platit prin banca 20.000
vom plati in mai multe transe pana la achitarea integrala a facturii.
cum inregistrez in contabilitate?
Cel mai recent răspuns: Manuela Franciuc , Consultant fiscal 13:54, 14 Ianuarie 2014
Platile efectuate in avans se vor inregistra in contul 409; ( 409-5121)
In momentul in care veti primi factura de teren si constructie va trebui sa inregistrati :
211-401 cu val terenului
212-401 cu val constructiei
si concomitent :401-409 cu valoarea platilor efectuate
Va sfatuiesc sa fiti f atent la defalcarea valorii de 170000 pe teren si constructie in fct de planul cadastral

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura proforma? Lili86 Lili86 Cum se inregistreaza in contabilitate o plata efectuata pe baza unei facturi proforme? Dupa ce este confirmata plata furnizorul livreaza impreuna cu produsele ... (vezi toată discuția)
Inregistrare factura proforma natty1954natty1954 natty1954natty1954 buna ziua ...cum sa inregistrez in contabilitate : in data de 21.02.2013 am primit o factura proforma pt materiale de constructii , dar in acelasi timp am ... (vezi toată discuția)
Avans furnizori modimpex modimpex buna ziua! as avea nevoie de un pic de ajutor in urmatoarea situatie: fac o plata prin banca catre un furnizor pe baza unei proforme; dupa doua zile imi vine ... (vezi toată discuția)