avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Care este durata maxima a starii de insolventa?
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Care este durata maxima a starii de insolventa?

Va rog sa imi spuneti daca insolventa unei societatii comerciale poate dura maxim 3 sau 4 ani? Si care este temeiul legal?
Cel mai recent răspuns: cristina69 , utilizator 18:02, 4 Februarie 2014
Legea nr. 85 din 2006 arata modalitatea in care se deschide procedura insolventei, care sunt pasii de urmat si cum se va incheia. Este greu sa calculezi in astfel de situatii o anumita durata pentru ca termenul depinde de masurile necesare a fi luate de administratorul judiciar/lichidator, rapoartele intocmite, propunerile acestuia (propunere plan de reorganizare sau solicitare admitere cerere procedura generala de faliment), existenta bunurilor care pot sau nu a fi valorificate.
puteti verifica pe portalul instantelor de judecata, sunt si dosare de insolventa deschise in 2007 care mai sunt pe rol.
Am inteles. Prin urmare, legea nu prevede o durata maxima a starii de insolventa...
Planul de reorganizare are o durata maxima, de 3 ani,putand fi prelungit cu inca 1 an 9 vz. art. 95 din Legea 85/2006.
Multumesc pentru precizari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reorganizare judiciara a unei societati rosu gheorghe rosu gheorghe Ce inseamna reorganizarea judiciara a unei societati comerciale in sensul art.60.-(2) al Legii 53/2003 (vezi toată discuția)
Insolventa/faliment negrila negrila cum e cu procedura insolventei, dar cu procedura falimentului? se confunda, e una si aceeasi, e una in prelungirea alteia,sau doua lucruri diferite? nu vreau ... (vezi toată discuția)
Modificari privind procedura insolventei  Gabriela Monica Ionescu Gabriela Monica Ionescu Urmare a insusirii de catre Sectia pentru Judecatori a CSM a Raportului IJ privind situatia procedurilor de insolventa - document, Plenul CSM, in sedinta de ... (vezi toată discuția)