Se poate considera abuz de incredere art 213 Cod Penal faptul ca un salariat de la compartimentul financiar mi/a ttrecut alt salariu pe adeverinta ptr banca si eu acum am probleme
Ex
• Conform fisei postului eu nu aveam dreptul sau atributia sa-mi stabilesc nivelul veniturilor lunare ce trebuiau trecute in adeverintele respective, neavand studii de specialitate economice. Am considerat ca persoanele specializate ale compartimentului financiar al institutiei cunosc legile financiar contabile cu privire la ce trebuie si ce nu tebuie trecut pe adeverintele respective, motiv pentru care, eu, de buna credinata si fara a ma indoi de corectitudinea acestor documente, am si dus adeverinta la bancaConsider ca prin completarea eronata a adeverintelor s/a savarsit abuz de incredere conform art 213 Cod Penal
este corecta afirmatia
Nici vorba...! Va aflati mult mai aproape de sav infr de uz de fals, uzul de fals fiind savarsit de catre persoana care a prezentat in scopul producerii unor efecte juridice un inscris oficial ori sub semnatura privata cunoscand ca este fals) Asa ca faza cu buna credinta nu tine....
Inşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, cam pe aici va invartiti dvs si colegii, banuiesc ca pentru asta ati fost si citat la SIF.
eu nu aveam de unde sa stiu daca adeverinta era sau nu falsa eu am luat/o ca buna
nu am scris/o eu si nici nu am semnat/o de ce nu pot sa fie trasi la raspundere cei care au intocmit/o
Stati linistit, toti implicati vor fi cercetati, totusi ganditi-va la alta aparare, nu mi se pare credibil sa nu va cunoasteti salariul sau sa nu cititi actele pe care le-ati depus la banca in vederea obtinerii creditului, asta e parerea mea.
nu aveam nevoie de nici un credit de altfel nici nu am folosit vreun credit lucru care se poate dovedi cu extrasele de la banca ,problema e ca am cerut acele adeverinte fara a avea vreun scop de a obtine credit ,ci doar ca sa nu fac parte separata de ceilalti colegi , adeverintele au fost duse la banca de compartim financiar si nu de mine
Citatie penala
cristianyonut
buna seara.!am primit o citatie azi in care sunt citat la tribunal,acuzat intr-un dosar penal,de savarsirea articolului 291 in anul 2009.nu stiu ce inseamna ... (vezi toată discuția)